Reprezentanţii Armatei Siriene Libere au doborât un elicopter militar al forţelor lui Assad

Embed:

Rebelii sirieni au doborât un elicopter militar deasupra capitalei Damasc. Deocamdată nu se ştie care este numărul victimelor, în urma accidentului aviatic. În timp ce confruntările dintre opoziţie şi armata siriană continuă, Iranul susţine că regimul lui Bashar al-Assad este pregătit să negocieze cu insurgenţii din ţară.

Reprezentanţii Armatei Siriene Libere au doborât un elicopter militar al forţelor lui Assad, în timp ce acesta bombarda capitala Damasc. Potrivit martorilor, aparatul de zbor a fost cuprins de flăcări, după ce a devenit ţinta unui proiectil. Între timp, şeful Comisiei pentru Afaceri Externe a Iranului, Alaeddin Boroujerdi a subliniat din nou că ţara sa este gata să devină mediator între regimul lui Assad şi rebeli.

"Faptul că Guvernul sirian a acceptat dialogul este un semn pozitiv. Dacă şi opoziţia înarmată şi ţările care o susţin cu arme vor accepta, atunci negocierile vor avea loc", a menţionat Boroujerdi.

Pe de altă parte, preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a numit revolta din ţară "un complot străin împotriva întregii regiuni" şi a promis să învingă conspiraţia cu orice preţ. Declaraţiile vin după ce sâmbătă, în oraşul Daraya, au fost ucişi peste 200 de oameni. Opoziţia şi forţele de ordine siriene se acuză reciproc de comiterea masacrului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu