Reprezentanţii agenţiilor de publicitate spun că piaţa nu a recuperat căderea din 2009

Embed:

Piaţa de publicitate din Moldova ajunge, în 2011, la 27 de milioane de euro. Estimarea este făcută de reprezentanţii agenţiilor specializate. Calculele sunt aproximative, pentru că agenţii economici din Moldova sunt prea săraci pentru a face o evaluare amănunţită a pieţei.

La expoziţia "Reclamă şi Design", care se desfăşoară în aceste zile la Centrul "Moldexpo", sunt prezentate cele mai noi tendinţe în domeniu. Organizatorii spun că piaţa de publicitate creşte în fiecare an, dar încă nu a ajuns la nivelul de până la criza din 2009.

"Pentru anul 2011, volumul prognozat al pieţei de publicitate din Moldova este de aproximativ 27 milioane de euro. Faţă de anul 2008, în 2009 am avut o reducere a publicităţii exterioare cu peste 45 la sută. La televiziune, căderea a fost de 18 la sută. Astfel, în total, reducerea a fost de 18 la sută. În ultimii doi ani, noi am recuperat 11 la sută", a explicat directorul executiv al Asociaţiei Agenţiilor de Publicitate, Galina Yablovskaia.

Principalii furnizori de publicitate sunt companiile din domeniul comunicaţiilor. "Analiza făcută de AGB şi TNS, pe proporţiile de la posturile de televiziune şi radio, unde situaţia este transparentă, arată că lideri la plasarea publicităţii sunt companiile din telecomunicaţii", a menţionat secretara Asociaţiei, Margareta Smiţkaia.

Reprezentanţii Asociaţiei Agenţiilor de Publicitate din Moldova spun că efectuarea unui studiu amănunţit al pieţei costă aproximativ 40 de mii de euro, bani pe care companiile din Moldova nu-i au.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu