Reprezentanţi ai organizaţiilor unioniste CONDAMNĂ acţiunile "PAS" şi "DA": Să le spunem nu la falşi patrioţi

Embed:

Reprezentanţii organizaţiilor unioniste condamnă acţiunile Partidului Acţiune şi Solidaritate, dar şi ale Platformei "DA". Potrivit lor, aceste formaţiuni se declară pro-europene, dar de mai multe ori au făcut front comun cu partidele pro-ruse. Afirmaţia a fost făcută de liderul Asociaţiei "Credinţa Patriei", Ghenadie Cosovan, în cadrul manifestaţiilor dedicate Zilei Drapelului Naţional al României. 

Liderul Asociaţiei "Credinţă Patriei" susţine că partidele care vor să promoveze valorile europene nu pot trece cu vederea asemenea evenimente.

"Să le spunem "nu" la falşi patrioţi, care se gândesc numai la locuri în Parlament. Începând cu 2015, când a concubinat Dodon, Usatâi, Platforma, PAS şi mai multe multe partide care o fac pe patrioţii, dar niciodată nu au fost aici să vadă, ei numai ştiu să ceară votul", a declarat Ghenadie Cosovan, preşedintele Asociaţiei "Credinţa Patriei".

La intrarea în Complexul Memorial "Cimitirul Eroilor" au fost arborate steagurile Moldovei, României şi Uniunii Europene.

La eveniment au participat veterani ai războiului de la Nistru şi reprezentanţi ai organizaţiilor unioniste.

"Aceasta este ziua falnică, ziua bucuriei, ziua triumfului românismului, ziua tricolorului naţional, împreună cu care şi alături cu care ni-am redobândit limba", a spus Vlad Bileţchi, liderul Asociaţiei "ODIP"

"Am susţinut ideea readucerii a falniciului tricolor în locul unde-i stă bine, o să fie până la urmă restabilit adevărul istoric", a subliniat Boris Volosatîi,  liderul Comitetul de Salvare a "Cimitirului Eroilor".

La monumentul eroilor au depus flori şi mai mulţi tineri:

"Pentru mine acest eveniment înseamnă să reamintim de strămoşii noştri care au luptat pentru ţara, pentru viitorul nostru".

"Ziua drapelului când sărbătorim Ziua Drapelului român este o zi importantă pentru mine".

La Complexul Memorial sunt înmormântaţi peste o mie de eroi căzuţi pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial, dintre care aproximativ 500 sunt români.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu