Reprezentanţi ai Guvernului, ai diasporei, dar şi jurnalişti au participat la turneu de mini-fotbal "Cupa Diasporei"

Embed:

Reprezentanţii Guvernului, ai diasporei, dar şi jurnaliştii au uitat pentru o zi de cravată şi sacou, şi au intrat pe terenul de fotbal. Patru echipe au participat la un turneu de mini-fotbal. Evenimentul face parte din cadrul Zilelor Diasporei.

Cea mai puternică s-a dovedit a fi cea a Guvernului, în frunte cu ministrul de Interne Alexandru Jizdan.

"Este şi o ocazie de a discuta cu oamenii care muncesc în străinătate şi, prin intermediul sportului, astăzi prin intermediul fotbalului, de a afla cum stau lucurile la conaţionalii noştri", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan. 

Guvernanţii au concurat cu moldovenii din diferite colţuri ale lumii, care au venit să-şi viziteze ţara.

"Este un moment foarte important pentru consolidarea diasporei moldoveneşti, în primul rând şi pentru activităţile care le-a făcut guvernul actual şi în particular BRD (nr. - Biroul Relaţii cu Diaspora)", a declarat reprezentantul Diasporei din Italia, Luigi Savoia. 

"Mai mult este vorba despre o consolidare a diasporei decât de ceva fizic. De obicei, nu mă antrenez, joc fotbal la nivel de amatori, cu prietenii, cu colegii de facultate", a declarat reprezentantul Diasporei din România, Nicolae Cojocari. 

"Plec de multe ori în Italia, la diferite evenimente, inclusiv şi la turneul de fotbal între echipele de moldoveni din Italia, şi încerc să mă implic mereu când este vorba de evenimente din diasporă", a declarat reprezentantul Diasporei din Italia, Oleg Chicu. 

Evenimentul a fost organizat de Biroul Relaţii cu Diaspora.

"Noi, Biroul Relaţii cu Diaspora, ne-am propus să câştige cel mai puternic, iar cupa o oferim echipei câştigătoare", a spus şefa Biroului Relaţii cu Dispora, Olga Coptu. 

Zilele Diasporei sunt organizate anual, la sfârșitul celei de-a treia săptămânii a lunii august.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu