Reprezentanți ai BERD vor efectua o vizită în Moldova în scopul extinderii cooperării cu țara noastră

Mai mulţi reprezentanţi ai Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în Moldova vor efectua o vizită în ţara noastră. Anunţul a fost făcut de Dimitri Gvindadze, șeful reprezentanței BERD, care s-a întâlnit cu ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Gvindadze a reiterat disponibilitatea Băncii în susținerea principalelor proiecte de infrastructură în Republica Moldova și a menţionat că vizita reprezentanților BERD în Moldova are drept scop extinderea cooperării cu țara noastră.

În acest context, Mattia Romani, director Executiv BERD pentru Economie, Politică și Guvernare va întreprinde o vizită în țara noastră în perioada 25-27 septembrie, pentru a discuta aspectele Strategiei de cooperare dintre Republica Moldova și BERD pentru anii 2017-2022 privind dezvoltarea și creșterea economică.

Totodată, pe 23 octombrie va avea loc vizita Consiliului Director al BERD, care va constitui o platformă pertinentă pentru consolidarea cooperării dintre Moldova și BERD cât și aprobarea unor proiecte finanțate de Bancă, inclusiv pe domeniul eficienței energetice.

În cadrul întâlnirii, Calmîc şi Gvindadze au discutat şi particularitățile implementării proiectelor finanțate de BERD, în special în domeniul eficienții energetice, infrastructurii, transporturi și calea ferată și identificarea propunerilor de îmbunătățire a procesului de monitorizare și coordonare a proiectelor în derulare, precum și aspectele pentru lansarea unor noi parteneriate.

Octavian Calmîc a vorbit despre importanța asistenței acordate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea finalizării cu succes a proiectelor aflate în derulare și măsurile întreprinse în acest scop. De asemenea, vicepremierul a precizat că Republica Moldova este deschisă pentru noi proiecte în toate sectoarele economiei naționale, având ca obiectiv bunăstarea și dezvoltarea țării.

Strategia de Țară de cooperare dintre Republica Moldova și BERD pentru 2017-2022 urmează a fi aprobată de către BERD pe 9 noiembrie 2017.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu