Reprezentanţele diplomatice ale Românei de la Bălţi şi Cahul vor fi funcţionale după 30 iunie

Marius Lazurcă, ambasadorul României la Chișinău susţine că reprezentanţele diplomatice ale Românei de la Bălţi  şi Cahul vor fi funcţionale după 30 iunie. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Publika TV oficialul român a mai spus că, în prezent, este analizată şi varianta de deschidere a unui punct consular, care să fie în subordinea celor două consulate.

Pe 20 octombrie 2009, Guvernul de la Chişinău şi Bucureşti au încheiat discuţiile privind deschiderea acestor două consulate, iar peste aproape două săptămâni, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat decretele de înfiinţare a acestora. Pe 11 noiembrie, Guvernul român i-a numit pe Dumitru-Nicanor Teculescu şi Genţiana Şerbu consuli generali ai României la Bălţi şi la Cahul.
"Obiectivul nostru foarte ambiţios este ca după 30 iunie ambele consulate să fie deplin funcţionale şi o parte din solicitările care vin acum la secţia consulară de la Chişinău să fie redirecţionate către Cahul şi Bălţi", a declarat Marius Lazurcă.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu