Reprezentanta de țară a organizaţiei UN Women în Republica Moldova a fost decorată cu medalia „Pentru Cooperare”

Reprezentanta de țară a organizaţiei UN Women în Republica Moldova, Ulziisuren Jamsran, a fost decorată astăzi, la Ministerul Apărării, cu medalia „Pentru Cooperare”.

Distincţia a fost înmânată de ministrul Apărării Pavel Voicu, în semn de apreciere pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre instituţia de apărare şi organizaţia UN Women în Republica Moldova şi cu ocazia încheierii mandatului.

Pavel Voicu a declarat, în cadrul ceremoniei, că Ulziisuren Jamsran a promovat personal egalitatea de şanse în sectorul de apărare şi securitate din ţara noastră şi activităţile desfăşurate în contextul Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU „Femeile, Pacea și Securitatea”.

Ministrul Apărării i-a mulţumit reprezentantei UN Women în  Republica Moldova pentru sprijinul acordat la elaborarea, promovarea şi implementarea principalelor documente de politici sectoriale în domeniul egalităţii de gen, instruirea efectivului militar şi civil, organizarea şi desfăşurarea campaniilor de promovare a femeilor, care îndeplinesc serviciul militar, precum şi pentru asistenţă la lansarea Asociaţiei Femeilor din Armata Națională.

La rândul ei, Ulziisuren Jamsran a menţionat că  a fost o onoare să reprezinte UN Women în Republica Moldova şi să colaboreze cu Ministerul Apărării în promovarea agendei „Femeile, Pacea și Securitatea”.
loading...

Lasă un comentariu