Reporterii Publika TV dezvăluie trucuri de producere a ştirilor despre oameni

Embed:

Viteza cu care se schimbă lucrurile în Moldova este ameţitoare, iar jurnaliştii trebuie să ţină pasul cu nevoile şi cerinţele oamenilor. Evenimentele importante care se produc, deciziile luate de către autorităţi, inacţiunile unor funcţionari, poveştile oamenilor – toate sunt urmărite şi prezentate zilnic de colegii noştri.

Domeniul social acoperă cea mai mare parte a vieţii publice din ţară. Tocmai de aceea reporterii noştri sunt prezenţi la cele mai importante şi relevante evenimente. Zilnic, difuzăm zeci de reportaje, ştiri şi transmisiuni live din toate colţurile Moldovei. 

Reporterii speciali de la Publika TV au realizat reportaje din zonele de risc ale lumii. Noi am fost cei care v-am relatat, în direct, săptămâni la rând, despre drama ucrainenilor, nevoiţi să plătească cu zeci de vieţi omeneşti pentru dreptul de a alege un viitor european.

Tot noi am reuşit să-i punem la respect pe unii procurori şi judecători pentru care legea nu există. Astfel, am obţinut ceea ce părea imposibil – Andrei Crăciun, bărbatul condamnat la 21 de ani de închisoare pentru un omor pe care nu l-a săvârşit, a fost achitat.

Într-o ţară măcinată de sărăcie, toţi parcă se întrec să facă una cu pământul mărturiile istorice şi cultura acestei ţări. Vestigii distruse irecuperabil, case de cultură abandonate, situri lăsate în voia sorţii - toate aceste probleme au fost abordate în reportajele Publika TV.

Am fost alături de oameni în cele mai dificile momente, chiar dacă a trebuit să înfruntăm frigul, focul sau furia apelor. Reporterii Publika TV nu se odihnesc nici noaptea.

De-a lungul anilor am analizat problemele din domeniul sănătăţii şi am promovat performanţele doctorilor noştri. Am vorbit despre intervenţii medicale inedite, realizate în premieră în ţara noastră. Documentarea şi elaborarea unui subiect durează ore. Este un proces anevoios care, deseori, te consumă fizic şi emoţional.

"Trebuie să-i sunăm de foarte multe ori pe zi. Încerc pe cât posibil să discut pentru că ar fi păcat să ne scape o anumită informaţie pentru că dacă sunt şefi de direcţie şi autorităţi municipale sunt cei care rezolvă problemele oamenilor şi în mod normal trebuie să fim şi noi la curent", spune reporterul Mihaela Baciu.

"Cel mai dificil si neplacut mi-a fost sa realizez un subiect din morga. Din cauza cadavrelor disecate şi a mirosului insuportabil nu puteam să mă adun ca să rostesc un text de 15 secunde . Mi-a reuşit cu greu, după câteva încercări", se destăinuie Maria Dimineţ.

Neli Gâştemulte, reporter: "Filmam într-o zi în satul Opaci, raionul Căuşeni. Digul de protecţie a iazului a cedat şi apa s-a scurs peste câmpuri. Am terminat atunci filmările pe la ora 12 noaptea şi împreună cu colegii adunam peştele de pe câmpuri. Da, am venit acasă cu peşte".

"Publika TV este o şcoală, unde fiecare are ce învăţă. Publika este facultatea mea, aici am învăţat să fac totul şi chiar a fost destul de greu să mă ridic până la o anumită etapă. Aceste provocări te învaţă, te călesc, te fac să fii mai bun, mai curajos", povesteşte Cristina Burlacu.

"Patru luni în urmă am început să plâng pentru că îmi doream să fiu, să fac parte din echipa Publika însă nu mi-am imaginat că o să fie atât de greu pentru mine, acum însă sunt sigură că pot face faţă. Este o experienţă inedită şi o experienţă pe care la sigur nu o voi uita toată viaţa mea", mărturiseşte jurnalista Gabriela Tutunaru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu