Reportaj Euronews: Vinurile moldoveneşti impresionează Uniunea Europeană

Embed:

"Vinurile moldoveneşti impresionează Uniunea Europeană". Acesta este titlul pe care l-a folosit postul de televiziune Euronews atunci când a realizat un reportaj despre vinurile din ţara noastră. Jurnaliștii menţionează că exporturile Moldovei în ţările din blocul comunitar au crescut considerabil în ultima perioadă.

"Vinurile moldoveneşti au primit deja o mulţime de premii şi medalii. Acesta însă este doar primul pas, deoarece aceste vinuri pot impresiona nu doar consumatorii locali, dar întreaga lume", a menţionat Federico Giotto, expert în vinuri.

Doar în primele şase luni ale acestui an, Moldova a exportat în Uniunea Europeană cu 46 la sută mai mult vin decât în aceeaşi perioadă a anului 2015.

Principalul cumpărător al băuturilor alcoolice fabricate în ţara noastră este Polonia. Jurnaliştii de la Euronews menţionează că începând cu anul 2006, Rusia a impus embargouri la vinurile moldoveneşti de trei ori. Anume din această cauză, producătorii autohtoni au fost nevoiţi să-şi caute noi piețe de desfacere. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu