REPORTAJ CUTREMURĂTOR. Toate detaliile despre incendiul din satul Trinca, unde şase oameni au murit (VIDEO)

Embed:

Tragedie cumplită în satul Trinca din raionul Edineţ. Şase oameni au murit într-un incendiu produs, noaptea trecută, într-o casă de locuit. Este vorba despre patru copiii şi mamele lor, care au ars de vii, sub privirile îngrozite ale rudelor şi vecinilor, care nu au putut să-i salveze.

TRAGEDIE la Edineț: ȘASE OAMENI AU MURIT într-un incendiu devastator din satul Trinca

Cu doar câteva ore mai devreme, proprietara casei, împreună cu rudele şi vecinii, şi-a pomenit soţul, care a murit exact cu trei ani în urmă. După ce toţi oaspeţii au plecat, în casă a rămas femeia cu cei trei copii ai săi şi o verişoară, care a hotărât să înnopteze acolo împreună cu copilul ei de cinci ani.

Nimeni nu a reuşit să supravieţuiască.

"N-am văzut așa ceva în viața mea"! MĂRTURIILE ȘOCANTE ale unui medic ajuns la incendiul din Trinca

În aceeaşi curte, într-o anexă a locuinţei mistuite de flăcări, dormeau socrii femeii, împreună cu o mătuşă, care a şi alertat pompierii.

"Sora a vrut să intre în casă şi i-a ars părul, mâinile şi nu am putut să-i scăpăm. Am strigat ajutor ajutor şi n-am putut să-i salvăm. Urlau sărmanii of domne ce să facem. Ce să facem. Eu m-am întors înapoi la telefon să sun şi mi se rupeau şi mâinile şi picioarele. Şi deja sora a intrat în drum şi striga pojar, pojar şi săriţi oameni buni", a povestit Olga Gudumac, mătuşa victimei.

PRIMELE IMAGINI de la incendiul devastator din satul Trinca, unde ȘASE OAMENI AU ARS DE VII (VIDEO)

Nici vecinii n-au putut face nimic pentru a salva cele şase suflete din ghearele morţii. Oamenii spun că flăcările erau atât de puternice, încât nimeni nu a îndrăznit să intre în casă.

"Am ieşit aşa dezbrăcată şi când am ajuns, flacăra era ieşită ehe-he de la uşă şi n-am putut intra. Doina a ieşit şi a strigat – tăticu, noi ardem. Ea a intrat şi până când a ieşit cumătra şi cumătrul, au văzut cum au intrat înapoi, au aşteptat-o, dar nu a mai ieşit. Şi ei nu s-au putut băga, că ardea tare", a spus vecina Lidia Gherbelegiu.

Ministrul Sănătăţii şi preşedintele raionului Edineţ, despre TRAGEDIA de la Trinca

"N-am auzit nimic, că dormeam. Soţia, nevasta mea, s-a trezit că se auzeau pocnituri de ardezie. Şi eu când m-am sculat din somn, am ieşit şi aşa de tare m-am speriat că am înţepenit aici, nu mă puteam duce nici încolo, nici încoace – aşa pară mare era, dar de la ce, noi nu ştim", a declarat vecinul Ion Budeanu.

ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ la Guvern! DECLARAȚIILE ministrului de Interne privind tragedia de la Trinca

La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale ale pompierilor.

"Atunci când au ajuns pompierii la faţa locului cunoaştem că toată suprafaţa de 100 de metri pătraţi era cuprinsă de flăcări. Din primele cercetări focul a pornit din interior", a explicat ofiţerul de presă DSE

Autorităţile din Trinca au declarat trei zile de doliu în memoria victimelor.

NO COMMENT: Duminica groazei în satul Trinca din raionul Edineţ (VIDEO)

"Am luat decizia ca toate cheltuielile ce ţine de masa de pomenire pentru 320 de persoane, sicriile şi toate cheltuielile care vor necesita să le luam asupra administraţiei publice locale. Am declarat trei zile de doliu în primărie", a spus primarul satului Trinca, Anatol Gudumac.

TRAGEDIA CUMPLITĂ din raionul Edineț. DETALIILE și PRECIZĂRILE primarului din satul Trinca

De la începutul acestui an, în Moldova s-au produs 172 de incendii, în urma cărora au murit 39 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu