Reportaj CNN: Cum trăiesc unii chinezi visul american în propria lor ţară

Embed:

Chiar dacă este incredibil, puţină Americă poţi găsi şi în suburbiile capitalei chineze, Beijing. Corespondentul CNN Steven Jiang a realizat un reportaj despre cum trăiesc unii chinezi visul american în propria lor ţară.

Mergând pe lângă Marele Zid chinezesc, intrăm pe teritoriul Unchiului Sam. Este frontiera americană de lângă suburbiile Beijingului. Înconjurate de munţi şi învăluite în smog, casele din lemn, de milioane de dolari, nu este chiar o privelişte caracteristică Statelor Unite. Dar localnicii înstăriţi sunt atraşi de această zonă, care promite o viaţă ca în vestul sălbatic.

Annie Liu şi soţul ei şi-au cumpărat o casă aici şi îşi afişează cu mândrie admiraţia faţă de Statele Unite. "Aceasta este Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite", a spus Annie.

Femeia a locuit timp de doi ani în Statele Unite, iar soţul o vizita. Ei susţin că sunt mulţi chinezi, care apreciază cultura şi valorile americane.

Sunt peste o mie de case construite aici, în apropierea Beijingului, şi aproape toate au fost vândute. Dar realizatorii proiectului nu se opresc aici. Vor construi două mii de case în stilul unui oraş colorat din California.

Mai mult, rezidenţii acestei zone susţin că aspiraţiile şi modul de gândire al chinezilor nu este atât de diferit de cel al americanilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu