Replici în Parlament! Andrian Candu i-a dat o lecţie de legislaţie lui Vladimir Voronin

Embed:

Replici în Parlament între şeful Legislativului, Andrian Candu şi liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin. Preşedintele PCRM s-a arătat nemulţumit de faptul că Andrian Candu își exprimă opiniile din numele întregului Parlament. La rândul său, Candu i-a dat o lecţie de legislaţie şi a declarat că, potrivit regulamentului Parlamentului, una dintre atribuțiile speakerului este să reprezinte Legislativul.

"Dumneavoastră, în ultimul timp, aproape în fiecare zi faceţi diferite declaraţii la diferite subiecte. Dumneavoastră sunteţi convins că tot Parlamentul împărtăşeşte aceste declaraţii, aceste poziţii? Parlamentul nu este preşedintele Parlamentului", a spus Vladimir Voronin.

Andrian Candu a decis să evite discuţii în contradictoriu: "Vă mulţumim foarte mult. În continuare - doamna Bodnarenco."

Ulterior, solicitat de portalul deschide.md, şeful Legislativului a declarat că probabil domnul Voronin a cam uitat prevederile legislaţiei și ar trebui să își împrospăteze memoria: "Bănuiesc că l-a deranjat poziția pe care mi-am exprimat-o față de referendumul din Catalonia și faptu l că Parlamentul condamnă și acuză autoritățile catalane care au decis să-și proclame independeța".

Anterior, Andrian Candu a declarat că Moldova susține integritatea și suveranitatea Spaniei. Potrivit lui, ţara noastră de 25 de ani se confruntă cu separatismul. Știind care sunt consecințele, autoritățile noastre au exprimat suport ferm pentru integritatea Spaniei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu