Replici haioase în Parlament: Propunerea ca tinerii sub 21 de ani să nu poată cumpăra alcool a fost respinsă

Embed:

Replici haioase în Parlament pe marginea unui proiect al deputaţilor socialişti care prevede ca tinerii să poată cumpăra băuturi alcoolice doar dacă au 21 de ani împliniţi.

Mai mulți deputați au menționat că problema consumului excesiv de alcool este mai amplă. Argumentele însă au fost aduse într-o formă comică.

Proiectul nu a fost susținut de aleșii poporului.

Deputatul democrat Dumitru Diacov a menționat că trebuie de găsit alte soluții, pentru că tinerii pot consuma alcool preparat acasă.

"Două treimi din tinerii noștri sunt la țară și ei nu trebuie să facă niciun pas. Ei trebuie să coboare în beci și să rezolve problemele", a afirmat deputatul PDM, Dumitru Diacov.

Deputatul comunist Vladimir Voronin a declarat că acest proiect trebuie de scos de pe ordinea de zi a ședinței, pentru că adoptarea lui va afecta negativ țara noastră.

"Cu acest proiect de lege, socialiștilor, doriți să lichidați statalitatea Moldovei. Amintiți-vă cum a început destrămarea Uniunii Sovietice!"

"Ce ține de destrămarea Uniunii Sovietice, eu nu am participat la acest proces", a declarat deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco.

"Este târziu să-i interzici domnului Voronin să consume ceva", a afirmat deputatul PDM, Dumitru Diacov.

După ce a fost prezentat raportul comisiei asupra acestui proiect de lege, Vladimir Voronin i-a spus președintelui acesteia că merge împotriva producătorilor autohtoni.

"Toate canalele de televiziune au arătat cum mata cu paharul de vin, de coniac, de șampanie, de ce se turna în pahar, ți-ai petrecut toată ziua în piață, în Ziua Națională a Vinului Moldovenesc", a spus deputatul PCRM, Vladimir Voronin.

"Nu toată ziua, domnule președinte, doar atât cât a fost posibil", a spus deputatul PDM, Ion Balan.

Vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă a propus ca să fie creat un grup de lucru pentru a găsi mai multe soluții de a combate consumul excesiv de alcool, inclusiv prin majorarea accizelor pentru acest produs. În proiectul de lege a fost inclusă sancționarea agenților economici care vând alcool tinerilor sub 21 de ani cu o amendă de până la cinci mii de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu