REPLICI DURE între socialistul Ion Ceban şi primarul Dorin Chirtoacă: "Gura, am spus!"

Embed:

30 de milioane de lei vor aloca autorităţile municipale, din fondul de rezervă, pentru a lichida consecinţele calamităților de săptămâna trecută. Alte 40 de milioane ar putea fi solicitate de la Guvern. Decizia a fost luată de către consilieri care s-au întrunit în şedinţă extraordinară.

Funcţionarii au mai decis ca pentru compensarea pagubelor să fie tăiate cheltuielile unor direcţii municipale.

Şedinţa nu a trecut fără scandal. În loc să caute soluţii şi bani, consilierii s-au certat ca la uşa cortului.

Socialiştii l-au învinuit pe edil că nu a reacţionat corespunzător la depăşirea situaţiei excepţionale din oraş.

"Eu cred că acest cetățean n-a mers prin oraș aceste zile. L-am văzut în două poze la cimitir și l-am văzut cum târâie crengi… Gura! Gura! În oraș e dezastru şi de vină sunteţi voi. Gura, am spus", a spus preşedintele fracţiunii PSRM din CMC, Ion Ceban. 

În replică, Dorin Chirtoacă i-a acuzat pe socialişti de incompetență.

"Istericica Ciobanu. Îi clar nivelul vostru. Staţi acolo şi căutaţi-vă de treabă. Că voi nu aveţi capacitate să rezolvaţi nici măcar unu la sută din problemele Chişinăului. Dumnealui îi place să scarpine limba, după cum se vede, în loc să acord prioritate la luarea deciziilor cruciale pentru municipalitate. Iată adevărata calamitate din Republica Moldova este în fața dumneavoastră și tot Partidul Socialiștilor", a spus primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

"Dumneavoastră acum faceți circ și socotiți că noi, consilierii municipali, trebuie să vă aprobăm ceea ce doriți", a spus consilierul PSRM, Eugenia Ceban. 

Proiectul de decizie a fost votat după o oră de certuri, după ce unii consilieri independenţi au intervenit în scandal.

"Nu este cazul să ne epuizăm energia în polemici. Avem un dezastru afară. Iar energia noastră ca consilieri vreau s-o epuizăm sâmbătă în mobilizare generală", a spus consilierul independent, Ion Ştefăniţă. 

Consiliul municipal Chișinău a decis că lemnele strânse din oraş vor fi repartizate celor care beneficiază de compensații pentru încălzire.

În cadrul şedinţei, au venit cu raporturi reprezentanţii subdiviziunilor responsabile de curăţarea oraşului. Potrivit şefului Asociaţiei Spaţii Verzi, municipalitatea are nevoie de 20 de milioane de lei pentru a cumpăra 10 autoturnuri şi 50 de motofierăstraie.

"În lipsa lor nu putem lichida avarierile astea care s-au format. Desigur că se tărăgănează, dacă nu este utilaj. Fără utilaj nu se poate de lucrat", a declarat şeful de la "Spaţii Verzi" responsabil pentru sectorul Centru, Grigore Chitic. 

Şi cei de la "Lumteh" trebuie să cheltuiască 11 milioane de lei pentru restabilirea iluminatului stradal.

130 de piloni au fost doborâţi din cauza ninsorilor, iar alţi 150 sunt avariaţi. Autorităţile spun că pentru a evita riscul prăbuşirii, stâlpii necesită să fie schimbaţi urgent.

Bilanţul serviciilor municipale arată că în urma ninsorilor abundente, în oraş s-au rupt 10.000 de copaci şi au fost strivite 250 de automobile.

De asemenea, au fost avariate 150 de apartamente şi 3.000 de metri pătraţi de acoperiş.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu