Replici dure într-o scrisoare. Trump i-a cerut lui Erdogan să nu fie prost

Embed:

Preşedintele american, Donald Trump, i-a cerut omologului său turc, Recep Erdogan, să nu fie prost. Aceste cuvinte se regăsesc într-o scrisoare pe care liderul de la Casa Albă a trimis-o spre Ankara, după ce Turcia a început ofensiva asupra kurzilor din Siria.

În scrisoare, Trump i-a scris lui Erdogan că istoria îl va arăta într-o lumină favorabilă dacă va rezolva această problemă într-un mod corect şi uman. Oficialul american l-a avertizat pe omologul său turc că dacă însă va alege o altă cale atunci va fi văzut drept un personaj negativ. Totodată, Trump i-a cerut lui Erdogan să nu fie prost şi să nu o facă pe durul, iar la final i-a spus că îl va suna.

Liderul de la Casa Albă a ataşat la scrisoarea către Erdogan un mesaj din partea unui lider kurd în care acesta îşi exprimă dorinţa de a ajunge la un compromis cu Turcia. Scrisorile se pare însă că nu au fost pe placul lui Erdogan întrucât acesta le-a aruncat la gunoi. Ofensiva Turciei împotriva kurzilor din nordul Siriei continuă pentru a zecea zi consecutiv.

Armata turcă a început să atace kurzii din ţara vecină după ce preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat retragerea militarilor americani din Siria. Astfel, kurzii au rămas fără sprijin din partea SUA. Pentru a face faţă atacurilor Turciei, kurzii s-au văzut nevoiţi să se alieze cu preşedintele sirian, Bashar al-Assad, pe care până acum îl considerau duşman.

La mijlocul acestei săptămâni, pe pagina oficială de Facebook a ministrului Apărării de la Ankara a fost publicată o hartă a Turciei, în care au fost incluse teritoriile statelor vecine.

Postarea este însoţită de un mesaj, în care se menţionează că Turcia nu pretinde la pământul nimănui, ci doar va recupera ceea ce este al lor. Conform hărții scandaloase, suprafaţa Turciei cuprinde estul Bulgariei, insulele greceşti din Mareea Egee şi nordul statului elen, jumătate din Siria, toată Armenia şi nordul Irakului, populat de kurzi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu