REPLICI ACIDE la CEC! Maia Sandu nu ezită să arunce cu noroi în contracandidaţii săi electorali

Embed:

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, nu a ezitat să folosească masa rotundă, organizată de Comisia Electorală Centrală, pentru a arunca cu noroi în contracandidații săi electorali. Aceasta insistă în continuare că Partidul Democrat din Moldova a admis nereguli în procesul de colectare a semnăturilor, chiar dacă a ignorat invitația CEC de a se implica în verificarea semnăturilor.

În loc să se concentreze pe mesajele despre programul său electoral, Maia Sandu vorbeşte despre rapiditatea cu care echipa PDM a colectat și a prezentat la CEC semnăturile în susținerea lui Marian Lupu.

"Noi a trebuit să intermediem o discuție între bancă și Comisia Electorală Centrală timp de câteva zile, până când banca a înțeles și și-a dat acordul ca să deschidă un cont special pentru această procedură de colectare a semnăturilor. Mai durează încă trei zile ca Inspectoratul Fiscal să confirme acest cont", a spus liderul PAS, Maia Sandu. 

În replică, democratul Sergiu Sîrbu s-a arătat dispus să îi ofere Maiei Sandu consiliere, astfel încât grupul de inițiativă a formațiunea pe care o conduce să colecteze cât mai rapid numărul necesar de voturi în susținerea candidatului.

"Poate este surprinzător faptul că în 24 de ore se colectează liste de subscripție, semnături, dar vreau să vă spun că deloc nu este imposibil, stimați colegi, atunci când te pregătești cu două, trei săptămâni înainte atunci când te organizezi, te disciplinezi. Când comunici cu banca nu a doua zi, dar când comunici ca banca și te înțelegi cu toate procedurile din timp și doar rămâne să respecți anumite formalități, atunci evident este posibil. Este posibil și noi chiar am putea să consultăm absolut orice candidat pentru a facilita aceste proceduri absolut gratis. Apropo, inclusiv și pentru doamna Maia Sandu", a spus deputatul PDM, Sergiu Sârbu. 

De faptul că Sandu a folosit un eveniment public pentru a obține dividende politice au fost deranjați și alți pretendenți la șefia statului.

"Legat de o remarcă care a fost făcută de liderul PAS. Nu aș vrea ca această masă rotundă să fie folosită pentru declarații publice și de imagine, așa cum s-a încercat, pentru că dacă ne uităm la PAS care îi critică pe cei cu sacii de bani, eu nu-mi închipui câtă publicitate s-a făcut PAS sau au făcut sau n-au făcut, dar pe primul semestru a dat un raport nu numai de o donație de 2.864 de lei. Iar Partidul "Demnitate și Adevăr" are zero. De ce și-au permis să vorbească despre finanțe, când de fapt ei nu oferă niciun fel de claritate ce fel de bani cheltuie aceste două partide care au acaparat o mare parte din spațiul mediatic", a spus candidatul desemnat, Vitalia Pavlicenco. 

PDM este primul partid care a depus la Comisia Electorală Centrală listele de subscripție pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Cele aproape 29.000 de semnături în susținerea lui Marian Lupu au fost colectate în timp record. Rapiditatea cu care grupul de inițiativă a depus pachetul de acte la CEC i-a nemulțumit pe mai mulți pretendenți la fotoliul prezidențial.

Iar unii dintre ei nici până acum nu au depus listele de subscripție la CEC.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu