Repetiţii finale pentru Ziua Independenţei! Militarii şi-au pregătit tehnica şi ţinutele

Embed:

Militari la patru ace şi tehnică pregatită impecabil. Au mai rămas ore numărate până în momentul în care ostaşii vor da onorul la drapel, în faţa celor care vor veni să sărbătorească un sfert de secol de independenţă, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

De dimineaţă, în centrul Capitalei, a avut loc repetiţia finală pentru evenimentul de mâine. 

La parada militară vor participa peste 2.000 de militari ai Armatei Naţionale şi reprezentanţi ai Ministerului de Interne, Serviciului de Informaţii şi Securitate şi ai Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

În premieră, în acest an vor defila militari din România, din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, din Ucraina, Lituania şi Polonia.

După defilarea trupelor, prin Piaţa Marii Adunării Naţionale vor trece şi 36 de unităţi de tehnică militară şi sisteme de armament din dotarea Armatei Naţionale. Acestea vor fi urmate de 22 de autospeciale de intervenţie ale Ministerului de Interne şi automobile ale Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

Ministrul Apărării, Anatol Şalaru, susţine că parada de la Chişinău reprezintă o chemare la înţelegere.

"Noi nu vrem să trasmitem un mesaj militarist, noi vrem să trasmitem un mesaj de pace şi faptul că sunt atât de mulţi străini vorbeşte despre susţinerea pe care noi o avem", a spus ministrul Şalaru. 

Tehnica militară a trezit curiozitatea trecătorilor care s-au oprit pentru a admira repetiţiile.

La Chișinău, ultima padară militară a avut loc în anul 2011, când s-au împlinit 20 de ani de la proclamarea independenţei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu