REPARAŢII LA SPITALUL NR. 1 din Capitală. Secţiile Primiri Urgenţe şi Obstetrică nr. 2, renovate

Embed:

După mai bine de jumătate de secol, secţia Primiri Urgenţe şi una de Obstetrică de la Spitalul municipal nr. 1 au fost renovate.

Pe lângă reparaţia capitală a saloanelor, acestea au fost dotate cu utilaje performante. Lucrările au durat cinci luni, iar costul acestora depăşeşte 2 milione de lei, bani alocaţi din bugetul instituţiei. 

În saloane a apărut mobilier nou, iar pacienţii vor avea băi separate. Totodată, a fost schimbat sistemul de iluminare. În încăperile în care sunt internate gravidele au fost montate perdele de separare, iar acestea vor vor avea parte de mai multă intimitate în cazurile de urgenţă.

Acum câteva zile, familia Chiurcciu s-a mărit cu încă un membru. Tânăra mămică spune că în urmă cu şase ani, primul lor copil a fost adus pe lume în această instituţie. Femeia povesteşte că a rămas plăcut surpinsă de noile condiţii din spital.

"Prima naştere mi-a fost în februarie 2012, frig, frig şi n-am avut condiţiile şi confortul care este acum. Ne luam părinţii fiecare ceainicul cu noi ca să încălzim o cană cu ceai sau chiar şi cămin micuţ ca să încălzim", a spus pacienta Elena Chircciu.

Şi celelalte mămici au rămas mulţumite de schimbări.

"Mobilierul este nou, pereţii sunt proaspeţi după cum vedeţi, tereacova, sistemul de iluminare."

"Baie aproape, dulap pentru haine, pătuc. Dacă vrem doarme cu noi, dacă nu îl punem acolo. Lumină, dacă cineva doarme ai apris numai aici lângă tine."

Iar angajaţii spitalului se arată încântaţi de faptul că vor munci în condiţii mai bune.

"Suntem ca în Europa, vreau să spun că deosebire nu avem. Birouri aranjate cu mobilier nou, cu frigider unde lucrătorii medicali pot să vină 24 de ore să vină în tură, să aibă condiţiile necesare pentru lucru", a spus şefa Secţiei Obstreticală nr. 2, Tamara Bâtcă.

"Aceste reparaţii erau strict necesare pentru centrul prenatologic unde se asigură anual 8500 de naşteri", a spus vicedirectorul Centrului Perinatologic, Elina Bejan.

În prezent, în cadrul Spitalului municipal numărul 1 se fac reparaţii într-o secţie din cadrul maternităţii. Proiectul costă 2 milioane de lei, bani alocaţi de Primăria Capitalei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu