Reparaţii contra cronometru! Un drum din raionul Ungheni va fi reparat capital mai devreme decât era preconizat

Embed:

Drumul, care leagă satele Cetireni şi Alexeevca de oraşul Ungheni va fi gata mai devreme decât era preconizat. Cel puţin asta promit reprezentanţii firmei de construcţii, care dau asigurări că lucrările se vor încheia în 2019, nu în 2020, cum prevede contractul.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Bîtca, a discutat personal cu şeful de şantier, în cadrul unei vizite de lucru, efectuate în raionul Ungheni. Drumul are o importanţă vitală pentru oamenii din cele două localităţi deoarece e singura cale de acces spre centrul raional.

"Era tot timpul inundat de ape, tot timpul când ploua ca şi cum mergeai prin iazuri, chiar era stricat."

" Erau borţi destule, mergeai ca prin râpi. 2".

" Clar că era greu, mergeai pe trotuar şi erai stropit din cap până în picioare, te făceai tot numai baltă".

"Este un drum de importanţă majoră nu doar pentru raionul Ungheni, dar şi pentru Călăraşi şi Nisporeni, ori el leagă un drum regional R42 şi cu un alt coridor Pârliţa-Mileşti-Selişte, care urmează anul viitor să înceapă reparaţia din banii finanţaţi de la Banca Mondială",a spus preşedintele raionului Ungheni, Ludmila Guzun. 

Ministrul Vasile Bîtcă s-a arătat mulţumit de lucrări.

" Am văzut calitatea lucrărilor, mă satisface. Am discutat cu agentul economic şi ne-a promis că în acest an, pe lângă suma de 11 milioane de lei care este alocată la acest proiect iniţial, vor mai executa lucrări în plus. "

Noua şosea va avea o lungime de 17 km şi va deservi aproape 40 de mii de oameni, inclusiv peste 900 de elevi care se deplasează zilnic la şcoală. Proiectul în valoare de 91 de milioane de lei este finanţat din Fondul Naţional pentru Dezvoltarea Regională, Fondul Naţional Rutier şi Consiliul Raional Ungheni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu