REPARAŢIE CU GHINION. Cum arată acum celebra Scară a Cascadelor din parcul Valea Morilor (FOTO)

Mai e nevoie de timp. Prima porţiune a Scării Cascadelor din parcul Valea Morilor trebuia să fie finisată de Hramul Chişinăului. Cel puţin asta au declarat muncitorii acum două luni. Lucrările, însă, nu au fost încheiate, iar zilnic, ei întâmpină un şir de obstacole.

La începutul lui septembrie, muncitorii care renovează Scara Cascadelor, au spus că prima porţiune se preconizează a fi finisată până pe 14 octombrie. Ceea ce nu a avut loc. Acum aceştia spun că cei de la Primărie sunt responsabili de terminul renovării.

„Nu avem cum să dăm Scara pe jumătate în exploatare, chiar dacă vor fi gata anumite porţiuni, lucrările o să le primim o singură dată: la sfârşitul anului viitor”, a comunicat primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Totodată, muncitorii spun că dacă anterior scările erau vandalizate, acum acestea sunt murdărite, asta deşi există paznic.

„Am cerut Poliţiei să patruleze mai mult şi mai intens, dar aşa suntem noi, moldovenii. La noi dacă nu faci - e rău, dacă faci - e şi mai rău”, a adăugat primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

O altă piedică în finisarea lucrărilor ar fi faptul că unele materiale de construcţie nu sunt aduse la timp.

Între timp, oamenii spun că aşteaptă finisarea renovării, întrucât acest loc le aduce aminte de tinereţe.

Lucrările de restaurare a Rotondei au demarat la începutul lunii februarie anul curent. În acest scop, din bugetul municipal au fost alocate 12 milioane de lei. Proiectul prevede păstrarea aspectului arhitectural al anilor 1960 – 1970.

Mai multe detalii aflaţi din materialul video postat pe CANAL3.MD.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu