REPARAȚIA STRĂZILOR DIN CAPITALĂ, ÎN TOI. Până în prezent au fost renovate, parțial, peste o sută de străzi

Embed:
Lucrările de reparație a străzilor din Capitală sunt în toi. Până în prezent au fost renovate, parțial, peste o sută de străzi, iar pentru luna septembrie, autoritățile municipale și-au propus să repare încă 35 de străzi și curți ale blocurilor.

Pe strada Academiei din Chișinău reparația drumului este pe ultima sută de metri. În aproape două luni strada a fost reparată integral, iar costul lucrărilor s-a ridicat la peste trei milioane de lei. Muncitorii de la Întreprinderea ”Exdrupo” efectuează deja ultimele lucrări.

”Au fost demontate bordurile, a fost aplicat stratul de egalizare, iar acuma merge aplicarea stratului de uzură”, a spus  responsabilul ”Exdrupo”, Anatolie Filimon.

Oamenii spun că sunt mulțumiți și speră că drumul va fi dat în exploatare cât mai curând.

”E bine. Fac drumurile și este o mișcare oarecare înainte. Ne pare bine că atunci când venim, vedem ceva mișcări în Moldova.”

”Am o părere foarte bună. Drumurile trebuie să fie reparate peste tot, ca oamenii să poată merge.”

Suprafața lucrărilor efectuate în curțile de bloc este de aproximativ 14 mii de metri pătrați, iar costul lucrărilor este de peste patru milioane lei.

”Urmează încă câteva adrese unde se vor efectua lucrări integrale. Pe strada Sargidava s-a frezat asfaltul, acum se lucrează la montarea bordurilor și urmează asfaltarea integrală”, a spus șeful Direcției Transport, Vitalie Butucel.

În perioada următoare vor fi demarate lucrările pe strada Zelinski, tronsonul Decebal - Dacia și strada Alexandru Lăpușneanu.

”Noi vom lucra atâta timp cât ne va permite condițiile meteo. Bugetul îl avem asigurat, de aceea ne propunem cât mai multe adrese să realizăm”, a spus șeful Direcției Transport, Vitalie Butucel.

În acest an, pentru reparația și întreținerea drumurilor din Capitală au fost alocate 70 de milioane de lei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu