Reparaţia liceului "Meșterul Manole" din satul Sălcuța, pe ultima sută de metri

Embed:
Reparaţia liceului "Meșterul Manole" din satul Sălcuța, Căușeni, care a început acum trei ani, a ajuns pe ultima sută de metri. Autorităţile promit că instituţia, care beneficiază de un grant în valoare de 46 de milioane de lei oferit de Banca Mondială, va deveni o şcoală model, dotată conform cerințelor educaționale europene.

"Acum ducem lucrările la bun sfârșit pe blocul unde este sala festivă, sala sportivă și bucătăria", a spus dirigintele de șantier, Victor Doagă.

Elevii sunt fericiți că liceul în care învață va fi reparat. Acest lucru, spun ei, îi va motiva să învețe cu mai multă sârguință.

"Când vezi că este tot nou împrejur, îți vine și această dorință de a învăța, îți vine pofta de lucru."

"Suntem bucuroși că liceul se renovează, iar elevii care vin după noi vor avea marele noroc să învețe în așa liceu."

Administrația liceului dă asigurări că la începutul noului an de învăţământ liceul va fi gata să-i primească pe elevi.

"La 1 septembrie cred că nu vom vedea urmă de constructor în jurul școlii, fiindcă lucrările vor lua sfârșit", a spus directorul liceului "Meșterul Manole" Sălcuța, Căușeni, Liuba Pleşca.

Liceul "Meșterul Manole" a beneficiat de grant, după ce a fuzionat cu gimnaziul din localitate în 2014.

"Fuziunea s-a produs într-un mod foarte pașnic, foarte inteligent. După reparație contăm foarte mult pe satele din împrejurimi că își vor aduce copiii într-o școală modernizată, așa ca în secolul 21", a spus directorul liceului "Meșterul Manole" Sălcuța, Căușeni, Liuba Pleşca.

Liceul a fost vizitat și de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

"Școala din Sălcuța va deveni în continuare o instituție de învățământ model, pentru că aici se crează cele mai bune condiții. Sunt adaptate, schimbate, renovate rețelele electrice, inginerești, de apă și de canalizare plus dotările în toate clasele", a spus ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

În liceul "Meșterul Manole" învață peste 530 elevi.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu