Renumitele tablouri ale lui Vincent van Gogh vor putea fi văzute într-un muzeu din Germania

Muzeul Staedel din Frankfurt găzduieşte, începând de miercuri, o expoziţie amplă dedicată celebrului pictor olandez Vincent van Gogh, cuprinzând peste 120 de tablouri şi schiţe realizate pe hârtie, potrivit DPA.

Expoziţia, intitulată ''Making van Gogh'', este ''cea mai mare şi cea mai scumpă din istoria Staedel'', au precizat reprezentanţii muzeului.

Evenimentul reprezintă cea mai amplă expunere a operelor pictorului olandez post-impresionist în Germania în ultimii 20 de ani.

Evenimentul detaliază ascensiunea ''mitului van Gogh'' în jurul anilor 1900 şi rolul acestuia pentru reprezentanţii ulteriori ai expresionismului şi pentru precursorii epocii moderne, a mai precizat muzeul Staedel, scrie agerpres.ro.

Un număr de 50 de opere-cheie, din toate perioadele de creaţie ale pictorului, alcătuiesc nucleul expoziţiei, alături de lucrări ale unor artişti pentru care van Gogh a reprezentat o sursă de inspiraţie, printre care Max Beckmann, Otto Dix, Wassily Kandinsky şi Ernst Ludwig Kirchner.

Fără van Gogh, istoria artei germane din secolul al XX-lea ar fi fost complet diferită, a spus curatorul expoziţiei, Felix Kraemer.

Potrivit directorului Staedel, Philipp Demandt, entuziasmul pentru van Gogh şi opera sa a devenit un fenomen aproape global în zilele noastre, lucru care nu ar fi fost posibil acum 100 de ani. Van Gogh (1853-1890) nu s-a bucurat de succesul comercial al artei sale pe parcursul vieţii.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 16 februarie.

Lasă un comentariu