Renumărarea voturilor pentru CMC a fost AMÂNATĂ

Renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău nu se va desfăşura mâine, 23 iunie, aşa cum a fost preconizat anterior. Anunţul a fost făcut de juristul PCRM, Sergiu Sârbu. Acesta a declarat că decizia a fost luată de Judecătoria Centru.

Instanţa a decis amânarea în urma unei cereri depuse de consilierul municipal din partea PCRM, Pavlâcev Nicolae, care a acuzat încălcări referitoare la începerea procedurii de renumărare a buletinelor de vot. Cererea urmează să fie examinată vineri.

Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a declarat că a aflat despre amânarea procedurii de renumărare doar din spusele lui Sârbu şi că aşteaptă să vadă decizia instanţei de judecată. "Din câte am fost informat, renumărarea a fost întreruptă pe o perioadă de timp", a menţionat Ciocan. El a mai adăugat că nu intră în competenţa sa să comenteze deciziile judecătoreşti.

Preşedintele Consiliului Electoral de Circumscripţie Chişinău, Iulian Bălan, a menţionat că încheierea instanţei de judecată urmează să fie îndeplinită, ceea ce va şi face Consiliul. "Suntem un organ apolitic şi ne facem doar datoria noastră", a conchis Balan.

Amintim că săptămâna trecută, Curtea de Apel Chişinău a decis renumărarea voturilor pentru CMC, în urma sesizării depuse de Partidul Liberal, după ce prima instanţă a dat un răspuns negativ în acest sens.

Menţionăm că în urma primului proces de numărare a voturilor, PCRM deţine în CMC 26 de mandate, iar partidele din AIE 25 de mandate (PL - 17 mandate, PLDM - 7, PDM -1 mandat).

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu