Renumărarea buletinelor de vot pentru CMC va începe azi, la ora 18.00

"Renumărarea buletinelor de vot pentru Consiliul Municipal Chişinău va începe azi, 23 iunie, de la orele 18:00". Declaraţia a fost făcută de preşedintele Consiliului Electoral de Circumscripţie, Iulian Balan, după anunţarea deciziei de către Curtea de Apel Chişinău.

"Consiliul Electoral susţine decizia instanţei de judecată", a menţionat Iulian Balan. Acesta a explicat că renumărarea va începe anume astăzi, deoarece mâine expiră termenul de renumărare a buletinelor de vot.

"La orele 18.00 va începe procedura, vor fi distribuiţi sacii, iar cum ajung toţi reprezentanţii partidelor la oficiile birourilor electorale, va demara procedura de numărare",  a precizat Balan.

Amintim că ieri, 22 iunie, Judecătoria Centru a decis suspendarea renumărării voturilor pentru CMC , preconizată pentru azi, 23 iunie. S-a întîmplat în urma solicitării consilierului comunist, Pavlâcev Nicolae, care a acuzat încălcări referitoare la începerea procedurii de renumărare a buletinelor de vot. Contestaţia a fost examinată azi, de către Judecătoria Centru. Instanţa a decis validarea mandatului lui Dorin Chirtoacă în calitate de primar general al municipiului Chişinău, dar şi renumărarea voturilor pentru CMC.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu