Renovarea poligonului de la Bulboaca, în atenţia Ministrului Apărării şi Ambasadorului SUA în Republica Moldova (FOTO)

Ministrul Apărării Eugen Sturza, împreună cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, au efectuat o vizită la  Centrul Militar de Instruire al Armatei Naţionale, pentru a se documenta cu procesul de reconstrucţie şi modernizare a poligonului militar, renovat în cadrul Programului „Iniţiativa globală pentru operaţiuni de menţinere a păcii” (GPOI), finanţat de Guvernul SUA.

Oficialii au vizitat edificiile aflate în renovare şi construcţie - cazarma, cantina, blocurile sanitare, punctul medical, sala de conferinţe, clasele de studii şi cele pentru simulare, câmpul de ţinte multifuncţional, tirul, precum şi depozitele de păstrare a bunurilor materiale.

Eugen Sturza a declarat, la finalul vizitei, că a rămas mulţumit de felul în care se desfăşoară reparaţia şi reconstrucţia clădirilor, ce urmează a fi date în exploatare în vara acestui an.

Ministrul Sturza a adăugat că datorită Programului GPOI, sute de militari vor beneficia de condiții moderne de muncă și instruire, ceea ce va contribui la o pregătire mai bună, necesară pentru participare în operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu