Renovarea caselor de cultură, printre priorităţile candidatului la prezidenţiale Marian Lupu

Embed:

Renovarea caselor de cultură, în special a celor de la sate, şi reabilitarea monumentelor istorice din ţară reprezintă una dintre priorităţile candidatului democraţilor la prezidenţiale, Marian Lupu. Programul electoral al liderului PDM a fost prezentat de deputatul Sergiu Sîrbu localnicilor din satul Pohoarna, raionul Şoldăneşti. 

În prezent, casa de cultură din satul Pohoarna este într-o stare deplorabilă. În 2009 a fost elaborat un proiect de renovare a instituţiei, costul acestuia fiind estimat la 11 milioane de lei. Din lipsă de bani, însă, lucrările nici până astăzi nu au început.

"Avem casa de cultură care a fost ruinată, nu a fost reparată la timp. E o problemă majoră pentru sat şi chiar vă spun drept că nu ştiu cum să o rezolv fără suportul şi susţinerea de sus, cu puterile locale noi nu putem", a declarat primarul primarul satului Pohoarna, Andrei Bulat.

Deputatul PDM Sergiu Sîrbu, care a vizitat şi gimnaziul din sat, a declarat că, în următorii patru ani, vor fi majorate substanţial fondurile de dezvoltare a culturii şi educaţiei.

"Moldova va avea semnat memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional. Să avem surse pentru investiții în special pentru localităţi şi obiective sociale, evident grădinițele și școlile pentru noi totdeauna a fost și vor fi o prioritate", a declarat deputatul PDM, Sergiu Sîrbu. 

"Am reuşit să facem reparaţia cosmetică, am mai făcut şi sistemul de ventilare în sălile de clasă. Avem foarte multe lucruri de făcut. Avem de făcut acoperișul instituției, avem de renovat fațada instituției. De creat un teren de odihnă pentru clasa întâi", a declarat directorul gimnaziului din satul Pohoarna, Ruslan Groza. 

Spre finalul vizitei, deputatul PDM Sergiu Sîrbu a avut o întrevedere şi cu localnicii din satul Pohoarna.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu