Renault va construi un hatchback Nissan în Franţa

Nissan va construi un hatchback compact într-o fabrică Renault din Franţa, scrie automarket.ro. Vestea nu a fost confirmată încă pe canalele oficiale, dar o publicaţie franceză spune că Nissan va face un anunţ săptămâna viitoare.

Cel mai probabil, Nissan va folosi fabrica Renault din Flins sau fabrica din Douai, pentru a asigura producţia a 80.000 de unităţi pe an. Nissan a anunţat deja că vrea să lanseze un model compact de volum în Europa în 2014, iar perioada de timp rămasă până la debutul acestuia ar fi oportună pentru reutilarea unei uzine Renault în vederea producţiei compactei din gama partenerilor japonezi de alianţă.

Respectiva compactă ar fi un succesor al lui Almera, model care a ieşit de la vânzare în 2006. Iniţial, Nissan vroia să producă hatchback-ul compact în Regatul Unit, la uzina proprie din Sunderland, dar japonezii au anunţat că vor produce un model compact de la Infiniti în acea fabrică, ceea ce ar fi însemnat că nu ar mai fi avut capacitate de producţie şi pentru propria lor compactă. La vremea respectivă, Nissan a specificat că vor anunţa ulterior situl de producţie al viitorului lor hatchback compact.

Nissan speră ca viitorul său hatchback compact să-i asigure volumele necesare depăşirii mărcii Toyota la nivel regional în materie de vânzări, ţinta fiind concentrată pe piaţa din Europa. Graţie acestui hatchback, Nissan ar putea să atragă mai mulţi clienţi, persoane juridice, care ar cumpăra flote, în timp ce Qashqai ar rămâne un model pentru clienţii privaţi, în rândul căruia este deja popular.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu