Renault Megane şi-a restabilit titlul de cel mai rapid hot-hatch

7 minute, 54 de secunde şi 36 de sutimi: acesta este noul record stabilit de hot-hatch-ul francez Reanult Megane RS 275 Trophy-R, ceea ce înseamnă cu 14 secunde mai puțin față de recordul precedent al lui Megane RS.

Francezii de la Renault au confirmat din nou reputația lor de producători de cele mai rapide automobile de serie cu tracțiune față. Absolut noul Megane RS 275 Trophy-R a reușit, în una din zilele trecute, să parcurgă un tur pe Nurburgring în doar 7 minute, 54 de secunde și 36 miimi de secundă, depășind astfel timpul lui Seat Leon Cupra 280 cu aproximativ patru secunde.

Mai ușor cu 100 de kilograme decât modelul de la care provine, hot-hatch-ul pregătit special pentru circuit de departamentul RenaultSport este dotat cu un motor în patru cilindri de 2.0 litri și 275 de cai putere (turboaspirat). Comparativ cu versiunea standardă, modelul acesta se remarcă și prin faptul că are doar două locuri (Recaro Pôle Position din policarbonat şi fibră de carbon – astfel fiind posibilă o semnificativă micșorare a masei totale), amortizoare Öhlins Road&Track reglabile, sistem de evacuare Akrapovic şi anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2.

Pentru mai multe detalii, o galerie foto şi pentru a vedea performanţa înregistrată în format video, accesaţi autostrada.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu