Renault lansează noua versiune a modelului Clio. Cum va arăta acesta

Renault va prezenta peste câteva zile o nouă versiune a modelului Clio, cea cea mai vândută maşină franceză din istoria auto, cu 13 milioane de automobile livrate în 25 de ani, informează Renault România, citează realitatea.net

Renault Clio

Pe parcursul celor patru generaţii ale acestui model, lansate pe piaţă de constructorul francez, Renault Clio este automobilul francez cel mai vândut în lumea întreagă, din toate timpurile, primul care a obţinut de două ori prestigiosul titlu de Maşina Anului în Europa, vehiculul cel mai vândut în Franţa în ultimii 18-25 ani, liderul segmentului său în Europa în 2014 şi 2015.

În mitologia greacă, Clio este o muză, a cărei etimologie - Kleio - înseamnă 'celebră': un nume profetic pentru Clio, ale cărui notorietate şi succes s-au impus de la prima generaţie a vehiculului.

Clio este succesorul modelului Renault 5, unul din cele mai mari succese auto ale vremii sale, şi a fost prezentat ca o 'maşină mică, versatilă, proiectată şi fabricată conform standardelor celor mari.' Unii clienţi se aşteptau chiar la prestaţii şi echipamente de vârf de gamă. Pentru ei, în 1991 Renault a lansat Clio Baccara, o versiune luxoasă cu tapiţerie de piele gri, cu mânerul de culoarea nucului şi panourile portierelor cu piele şi comenzi cromate. Începând din 1998, Clio Initiale a înlocuit versiunea Baccara şi a continuat oferta vârf de gamă Clio generaţie după generaţie.

Renault Clio

Trecerea de la Renault 5 la Clio a marcat şi o altă evoluţie: modelele nu mai sunt desemnate prin cifre, ci prin nume proprii pentru ca oamenii să şi le aducă aminte mai uşor. Încă de la lansare, Clio este aleasă Maşina Anului 1991 în Europa.

A doua generaţie este lansată în 1998. Are cu 7 cm mai mult şi motorizări cu 16 supape, ABS-ul şi airbagurile, inclusiv airbagurile laterale, regăsindu-se pe toate nivelurile de echipare.

A treia generaţie de Clio soseşte pe piaţă în 2005, iar Clio 2 îşi continuă cariera comercială sub numele de Clio Campus. Mai mare (3,99 m), mai spaţios, Clio 3 vine fără îndoială cu echipamente superioare: card de demaraj cu kit mâini libere, GPS, regulator/limitator de viteză, dar şi cel mai bun nivel de siguranţă activă şi pasivă, cu până la 8 airbaguri. Este prima maşină din categoria sa care obţine 5 stele la testele EuroNcap şi primul Clio care are şi o versiune break.

A 4-a generaţie de Clio a lansată în 2012, inspirată din concept car-ul DeZir, Clio 4 este primul vehicul care adoptă noua identitate vizuală a gamei, scrie Agerpres.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu