Renault lansează ediția limitată Clio R.S. RB7

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului sezon competițional de Formula 1, Renault a lansat o ediție limitată bazată pe modelul Clio R.S. 200, mai exact Clio R.S. Red Bull Racing RB7. Prin această serie limitată, se celebrează și parteneriatul dintre Renault și Red Bull, pentru că împreună au ocupat primul loc în clasamentul general la constructori în anul 2011, scrie topgear.ro.

Exemplarele din ediția specială se vor distinge la exterior printr-o culoare mată nouă, denumită Profond Black, combinată cu nuanța Sirius Yellow pentru diverse elemente, cum ar fi de exemplu carcasele oglinzilor retrovizoare. Pe lateral apar emblemele RB7, iar acoperișul a fost decorat cu un steag cu pătrățele. Jantele au dimensiuni de 18 inci și sunt încălțate cu aceleași pneuri de care dispune și Renault Mégane R.S.

Cei care ajung în interiorul lui Clio Red Bull Racing RB7 vor fi găzduiți de scaunele sport Recaro în ton cu nunațele de la exterior. Pe lângă pedalierul din aluminiu sau volanul cu inel galben la ora 12, șoferul va avea la dispoziție și un monitor revizuit, care îl va informa despre performanțele obținute. Toți cei care vor fi curioși să afle ce număr din seria limitată poartă mașina respectivă vor primi răspunsul prin intermediul unei plăcuțe speciale. Sau chiar de la posesor, dacă îi place să se laude cu asta. 

Din punct de vedere tehnic, Clio RS Red Bull RB7 a rămas neschimbat: ai la dispoziție același motor de 2.0 litri cu patru cilindri, care produce 200 CP. Seria limitată va fi comercializată în Spania, Elveția, Belgia, Austria și Franța, unde prețul este de 27.900 de Euro, mai mult cu vreo câteva mii de Euro în comparație cu un Clio R.S. standard. 

Alături de versiunea specială, au mai fost prezentate trei modele decorate în funcție de specificațiile partenerilor care utilizează motoare de la Renault în sezonul 2012: Lotus F1 Team, Caterham F1 Team și Williams F1 Team.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu