Renato Usatîi sare în apărarea prietenului reţinut pentru proxenetism: "Cum poate fi acuzat"

Încă un apropiat al liderului formațiunii "Partidul Nostru", Renato Usatîi, are probleme cu legea. Este vorba de Eduard Patraşca, reținut acum două zile pentru proxenetism, scrie portalul deschide.md. Potrivit jurnaliștilor, Patrașca este fruntaș în partidul lui Usatîi.

Potrivit deschide.md, Eduard Patraşca a fost prins în flagrant delict, alături de un prieten, ofițer de investigație al Ministerului de Interne. Cei doi petrecăreți se relaxau într-o saună de lux din sectorul Buiucani al Capitalei. Acolo, ei şi-au adus două tinere, una din Chişinău și alta din Călăraşi, pentru a le presta servicii sexuale contra sumei de 150 de euro pentru fiecare.

Cei doi se află în izolatorul Poliţiei Capitalei. Potrivit IGP, pe acest caz a fost inițiată o anchetă penală pentru proxenetism, iar dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la șapte ani de închisoare.

Renato Usatîi a recunoscut că Patrașca îi este prieten și i-a luat apărarea pe o rețea de socializare.

"Cum pot fi acești tineri acuzați de proxenetism dacă o fată oarecare vine la saună și ia bani pentru asta", a scris Usatîi. 

Nu este pentru prima dată când oameni din anturajul lui Usatîi sunt implicați în diferite infracțiuni și ajung, ulterior, pe mâna poliției.

În data de 13 septembrie, un alt amic de-al lui Renato Usatîi, Nicolae Hacico, a fost reținut pentru trafic de droguri. Acesta i-ar fi mințit pe doi cetățeni israelieni că în țara noastră pot fi cultivate legal plante cu efecte psihotrope și le-a eliberat pentru această activitate o licență falsă, contra sumei de 25.000 de euro. La vederea mascaţilor şi a cătuşelor, Nicolae Hacico a urinat pe el.

În luna iulie, un alt prieten de-a lui Usatîi, Mihail Colibaba a fost arestat în Taiwan pentru furturi din bancomate. Acesta a fost reținut alături de alți doi membri ai unei bande criminale internaționale, responsabilă de furtul a aproximativ 2,6 milioane de dolari SUA. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă 12 ani de închisoare.

Anterior au fost reținuți și doi primari din partidul lui Usatîi, prinşi în stare de ebrietate la volan.

Din lista apropiaților lui Usatîi, implicați în activități dubioase, mai face parte unul din liderii organizaţiei teritoriale Dondușeni, Ruslan Zaplitnîi.

Portalul mesaj.md scrie că acesta gestiona în această zonă o schemă de comercializare a drogurilor. Colegul său de la Soroca, Iurie Todirean, a activat anterior pentru o grupare criminală formată încă în anii '90. Acesta a fost partener de afaceri şi cu un individ suspectat de vânzare ilegală a armamentului și munițiilor.

Potrivit jurnaliștilor, Todirean ar fi protejat și o grupare criminală specializată în furturi de vite.

Iar la Briceni, un membru activ al formațiunii "Partidul Nostru" Oleg Bețean a făcut parte anterior dintr-o reţea de traficanți de droguri.

Mesaj.md mai scrie că președintele organizației teritoriale Florești, Ruslan Crîjanovschi, a fost anterior responsabil de zona de nord a Moldovei pentru piramida financiară MMM.

Printre prietenii lui Usatîi ar mai fi și Bulgaru, un renumit cap al lumii interlope, care se ascunde la Moscova și este vecin cu Usatîi, dar și Igor Nedosecikin, fost vicepreședinte la Moldinconbak, un apropiat de-al lui Veaceslav Platon.

Potrivit portalului, Usatîi, le-a încredințat funcții de răspundere unor proxeneți, pentru că mai multe surse spun că este un consumator înrăit de droguri și client fidel al cazinourilor. El ar fi interzis sălile de joc la Bălți pentru a fi cât mai departe de păcat.

Nu în puține înregistrări video Usatîi a apărut fumând, aparent beat și chiar drogat, potrivit mesaj.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu