RENATO USATÎI ÎȘI DĂ DEMISIA. Când va depune cererea

Embed:

Primarul fugar Renato Usatîi, care se ascunde de mai mult timp la Moscova, şi-a anunţat demisia într-o emisiune televizată.

" - În această săptămână, eu, Renato Usatîi, în calitate de primar al oraşului Bălţi, îmi voi prezenta demisia. - Prin depunerea demisiei, încercaţi să provocaţi alegeri anticipate? - Dacă îmi prezint acum demisia, în Bălţi vor fi alegeri anticipate în data de 20 mai, în ziua stabilită de CEC pentru alegeri în mai multe localităţi", a anunţat Usatîi.

Unii analişti politici afirmă că prin demisie Usatîi își maschează eșecul de la Primăria din Bălți, după ce a fost părăsit de oamenii de încredere și riscă să piardă referendumul convocat de el.  

Penalul fugar a mai anunţat că din partea formaţiunii "Partidul Nostru" la funcţia de primar va candida cumătrul lui, Nicolai Grigorişin, care a fost ales săptămâna trecută viceprimar.

Acesta s-a instalat deja în biroul lui Usatîi, dar a refuzat să comenteze propunerea:

"– Pot să vă întreb? – Sigur. – Opriți-vă! – Am o ședință. Dvs. v-ați înscris? Duceți-vă la secretară!"

Locuitorii municipiului Bălți consideră că Usatîi trebuia demult să-și dea demisia.

"Bucurie! O veste bună! Dacă nu-i aici și nu se ocupă cu orașul."

"Nu prea îmi place de el. De când a venit, timpul pentru oraş a fost pierdut. Nu-mi place pe cine recomandă. "

"Cam a tărăgănat treaba. Trebuia să nu vină, fiindcă la noi lumea se îmbată cu apă rece. Cred că avem nevoie de un politician cu experiență."

Solicitat să comenteze anunţul lui Usatîi, vicepreşedintele PDM Sergiu Sîrbu a declarat că regretă situaţia de criză în care a ajuns oraşul Bălţi, dar crede că actualul primar trebuie să-şi asume vina integral.

"Ne dorim foarte mult ca această criză să fie soluţionată şi evident că autorităţile şi locuitorii să găsească această soluţie. Problemele trebuie rezolvate, responsabilitatea trebuie să fie asumată plenar de cei care au venit să gestioneze o instituţie, dacă eşti incompetent şi nu poţi gestiona atunci este doar vina ta şi nu poţi da vina pe altcineva", a declarat vicepreşedintele PDM, Sergiu Sîrbu.

În ultima perioadă, mai mulţi funcţionari din municipiul Bălţi şi-au anunţat plecarea. 

Igor Şeremet, primarul interimar al oraşului a demisionat, după scandalul  deşeurilor din Bălţi. Atunci, Şeremet a invocat presiuni din partea fugarului Renato Usatîi.

Şi Serghei Pcela, care a deţinut funcţia de şef al Direcţiei Reparaţie şi Construcţie Drumuri, a plecat din fotoliu. Într-o scrisoare, Pcela l-a acuzat pe Usatîi de faptul că problema gunoiului a apărut din cauza "luptei politice" a primarului, care "conduce" orașul de pe Skype. 

Renato Usatîi este cercetat penal pentru tentativa de asasinare a bancherului rus, Gherman Gorbunțov, dar și pentru că ar fi încercat să influențeze depozițiile presupusului killer.

Primarul din Bălți este dat în căutare internațională şi se ascunde la Moscova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu