Renato Usatîi: Igor Dodon îşi face PR pe seama ostaticilor moldoveni. Cel care i-a ţinut este un ticălos

Embed:

Piloții moldoveni, ținuți ostatici în Afganistan din 2015, urmau să ajungă acasă încă acum patru luni, însă operaţiunea de eliberare a fost blocată de preşedintele Igor Dodon, care a vrut să folosească acest caz în plină campanie electorală. Acuzațiile dure vin din partea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, care a declarat că gestul lui Dodon este unul criminal. Şeful statului a anunţat, în cadrul unui briefing, că ostaticii au fost eliberaţi din captivitate şi se află de câteva zile la Moscova, iar într-o săptămână vor ajunge în Moldova.

Liderul formaţiunii "Partidul Nostru", Renato Usatîi, susţine că eliberarea celor doi piloţi moldoveni a fost blocată intenţionat de şeful statului, ca acesta să-şi poată face PR în campanie.

Într-o postare pe Facebook, Usatîi a scris că cel care i-a ţinut este un ticălos, făcând referire la Igor Dodon, care ar fi plătit pentru asta.

Amintim că în aprilie 2018, Renato Usatîi a anticipat ceea ce urma să se întâmple. El a povestit într-un live pe Facebook că ostaticii vor fi eliberaţi anume în această perioadă.

Preşedintele Igor Dodon a scris pe Facebook că speculațiile și luptele politice trebuie lăsate la o parte. "Haideți să ne bucurăm cu toții pentru eliberarea cetățenilor noștri", a scris şeful statului. 

În noiembrie 2015, un elicopter, care aparținea companiei moldovenești "Valan International Cargo Charter", a fost doborât într-o provincie afgană, ocupată de militanții talibani. La bordul aparatului de zbor se aflau 21 de oameni, 18 soldați afgani și trei moldoveni, printre care doi piloţi şi un inginer de bord. Unul din piloţii a decedat şi a fost adus în ţară în luna decembrie a aceluiaşi an.

Aparatul de zbor participa la misiuni de pacificare sub egida ONU.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu