Renato Usatîi, despre eliberarea lui Vlad Filat: Fără lacrimi nu te poți uita la tot ce se petrece

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a comentat eliberarea lui Vlad Filat din închisoare. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta spune că fără lacrimi nu te poți uita la tot ce se petrece în Chişinău.

"Filat a ieşit. Mai nu am plâns. E un film. Fără lacrimi nu te poți uita la tot ce se petrece. Situaţia e una simplă. Să stai 4 ani pentru 25 milioane de euro… Dacă aș întreba acum cine e gata să stea 4 ani după gratii pentru 25 de milioane de euro, se va face o coadă de doritori de la primăria Bălți până la vama Otaci. Faptul că Dodon o acuză pe Maia Sandu că ar fi contribuit la ieșirea lui Vlad Filat din Penitenciarul 13, Sandu nu poate să scoată pe cineva din închisoare, ea nici măcar să ducă pe cineva acolo nu a putut. Unde e Maia Sandu şi unde să-i dea cuiva drumu...", a menţionat Renato Usatîi.

PUBLIKA.MD aminteşte că fostul premier Vlad Filat a fost eliberat ieri condiţionat înainte de termen, din Penitenciarul 13. Filat mai avea de ispăşit 2 ani, 11 luni şi 3 zile de închisoare. Informaţia a fost confirmată de unul dintre avocaţii acestuia, dar şi de către purtătorul de cuvânt al instituţiei penitenciare, Oleg Pantea.

Potrivit apărătorului lui Filat, Ion Vîzdoagă, acesta a fost eliberat după ce a executat două treimi din pedeapsa acordată pentru corupere pasivă și trafic de influență. Decizia luată ieri de judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile în instanţa superioară. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu