Renato Usatîi a părăsit Moldova cu noaptea în cap

Embed:

Politicianul Renato Usatîi a părăsit Moldova, noaptea trecută. Capul de listă al Partidului "Patria" a plecat din ţară, după ce joi, printr-o decizie a Curţii de Apel Chişinău, formaţiunea a fost exclusă din cursa electorală. Usatîi susţine că a plecat din ţară pe motiv că structurile de forţă se pregăteau să-l aresteze. Poliţiştii neagă însă aceste afirmaţii.

Într-o postare plasată pe internet, omul de afaceri susţine că arestarea urma să fie organizată de către şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Gheorghe Cavcaliuc şi procurorul Viorel Morari.

"Din păcate, am fost nevoit, noaptea trecută, să părăsesc teritoriul Moldovei. Ei au luat decizia de a mă aresta. Aceiaşi oameni – Gheorghe Cavcaliuc şi procurorul Viorel Morari. Am înţeles că dacă voi ajunge în temniţă la iniţiativa lor, atunci activitatea noastră va fi paralizată."

Într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Partidului "Patria" au anunţat că poliţia ar fi organizat, în această dimineaţă, descinderi la domiciliile bodyguarzilor lui Renato Usatîi.

Politicanul a venit şi cu ameninţări la adresa lui Gheorghe Cavcaliuc: "Cavcaliuc, lasă-mi oamenii în pace. Renunţă la percheziţii, renunţă să cauţi arme sau cocktailuri Molotov. La mine acasă şi la activiştii noştri totul este în ordine''.

La rândul său, şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, a respins acuzaţiile lui Usatîi: "Nişte aberaţii. Eu am spus: nişte aberaţii."

Procurorul Viorel Morari a declarat presei că nu există niciun temei pentru reţinerea sau arestarea lui Usatîi. Potrivit lui Morari, acuzaţiile omului de afaceri sunt doar declaraţii poltice.

Curtea de Apel Chişinău a decis excluderea Partidului "Patria" din cursa electorală, pe motiv că formaţiunea a cheltuit, în campanie, bani obţinuţi din străinătate. Este vorba de peste opt milioane de lei, care vor fi confiscate şi vărsate în bugetul statului.

Decizia a fost atacată la Curtea Supremă de Justiţie, care va da un verdict sâmbătă. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu