"Renaşte Moldova" mobilizează părinţii! O mamă a aflat că micuţul ei are probleme cardiace

Embed:

Vizita cabinetului pediatric ambulant "Renaşte Moldova" prin satele din Moldova îi face pe părinţi să atragă mai multă atenţie la sănătatea copiilor. Datorită acestei campanii, o mamă din raionul Hânceşti a aflat că micuţul ei are probleme cardiace. De aceea, femeia a mers la Institutul Mamei şi Copilului pentru investigaţii mai amănunţite. 

Elena Culeac are 36 de ani şi este originară din Sărata Galbenă, raionul Hînceşti. Tânăra mamă spune nici măcăr nu bănuia că micuţul său în vârstă de 5 ani ar avea probleme cu inima.

"Dacă nu venea campania aceasta poate nu ne îndemna să mergem să facem unele investigaţii. E foarte bine că este lansată această campanie, care face minuni pentru copii. Copilul poate simte ceva, dar el nu înţelege ce probleme de sănătate are", a spus femeie.

Imediat după ce copilul a fost consultat, medicii i-au recomandat mamei să facă investigaţii suplimentare.

Totodată, medicii spun că numărul pacienţilor s-a mărit de când cabinetul pediatric ambulant "Renaşte Moldova" examinează copiii din sate.

"S-a depistat. Diagnoza s-a confirmat. Nu are patologii, are o patologie minoră de cord. Mămica a rămas mulţumită. Medicii vor spune când să să adreseze din nou la o consultaţie", a explicat Raisa Rudi, medic Cardiolog.

De la începutul campaniei au fost examinaţi peste 1.300 de copii. Până în toamnă, cabinetul pediatric ambulant "Renaşte Moldova" va ajunge în zeci de sate din ţară. Acţiunea face parte dintr-o nouă campanie a Fundației "Edelweiss", fondatorul căreia este Vlad Plahotniuc, organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu