"Renaşte Moldova" continuă la Publika TV. Ce spune directorul general al Institutului Mamei şi Copilului

Embed:

Visele se împlinesc la Publika TV. Oamenii continuă să doneze bani în cadrul Telemaratonului "Renaşte Moldova" susţinut de Fundaţia Edelweiss pentru renovarea maternităţii Institutului mamei şi Copilului din Capitală. Până la această oră s-au colectat peste 70 de mii de lei. 

Directorul general al Institutului Mamei şi Copilului, Ştefan Gaţcan, spune că îşi doreşte ca instituţia pe care o gestionează să ofere cele mai bune condiţii mamelor şi micuţilor care vin pe lume anume acolo.

"Noi am început cu maternitatea pentru că o viaţă se începe acolo unde este bine, este frumos, e garantat că această viaţă a păşit pe picior drept şi e o satisfacţie maximă a mămicilor care vină cu speranţa de a naşte", a declarat directorul general al Institutului Mamei şi Copilului.

Emoţii de fericire au avut şi şefii secţiilor de Internare şi Lăuzie a Maternităţii.

"Sunt cel mai fericit şef de secţie unde a avut loc renovarea. Am primit o secţie de nivel european. Oamenii din raioane care au văzut la televizor ce s-a făcut nu credeau, li se părea că sunt poze şi au rămas frapaţi de ceea ce s-a întâmplat", a menţionat şeful secţiei Internare a Maternităţii, Victor Botnaru.

"Când a luat start acest extraordinar proiect 'Renaşte Moldova' noi ne-am bucurat foarte mult pentru că ne-am gândit că iată în sfârşit mămicile după un chin, după durere, vor pueta să stea alături de soţ, de rude. Secţia care urmează a fi construită presupune saloane de două persoane unde mămicile vor avea confort absolut", a explicat şefa Secţiei Lăuzie, Aliona Lupaşcu.

Ne-am putut convinge de dorinţa moldovenilor de a avea în ţară o instituţie medicală modernă după numărul de apeluri efectuate la Coll-centrul de la Publika TV.

Campania Renaşte Moldova a fost iniţiată cu sprijinul Fundației Edelweiss, care a donat zece la sută din suma necesară, adică aproape două milioane de lei.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu