"Renaște Moldova" a ajuns la Ialoveni. Zeci de copii au fost examinați gratis de pediatri

Zeci de copii din raionul Ialoveni au fost examinați gratis de pediatri și alți specialiști. Campania "Renaște Moldova", lansată de Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" continuă să asigure copiilor din toată țara investigații de calitate care contribuie la sănătatea tinerei generații. Cabinetul pediatric mobil a ajuns până acum în 99 de localităţi.

Părinții s-au bucurat că le pot face copiilor investigaţii medicale la aparate pentru diagnostic performante:

"Răcesc des şi de asta am vrut. Mulțumim mult pentru sfaturile acordate, niște sfaturi foarte bune".

"În numele tuturor mamelor mulțumin domnului Vlad Plahotnic pentru așa un proiect și eu cred că este binevenit orice ajutor anume mamelor cu copii. Trebuie să se mai extindă, să fie şi o rulotă mai mare şi mai multe aparate performante". "

"Am venit pentru un control profilactic. Este bine că este USG-ul. Medicii ne-au îndrumat, ne-au dat unele poveţe".

Copiii au fost informaţi cum trebuie să aibă grijă de corpul lor.

"Medicul mie mi-a recomandat să manânc mai multe fructe și legume și trebuie să bem câte doi litre de apă pe zi".

"Să avem grijă de igienă și de sănătatea noastră".

Până acum, 10 micuţi s-au adresat cu probleme grave de sănătate, iar după investigaţiile oferite au fost internaţi, pentru că viaţa lor se afla în pericol.

La Ialoveni, fondatorul "Edelweiss", Vlad Plahotniuc, le-a mulţumit personal medicilor pentru implicare şi pentru faptul că, de şapte luni, au examinat gratuit copiii din sate.

"E o muncă extrem de importantă şi dedicaţia lor pe care o acordă, m-a impresionat mult. Au reuşit să prevină chiar anumite complicaţii foarte grave, la unii copiii. Eu sunt decis să acord suport, să susţin acest proiect în continuare, atât timp cât va fi nevoie, să acordăm suport copiilor de la sate", a spus fondatorul "Edelweiss", Vlad Plahotniuc.

Autorităţile locale cred că prin intermediul campaniei "Renaşte Moldova" copiii din sate vor putea avea parte de servicii medicale de calitate.

"Şi la mine în sat sunt familii social-vulnerabile, copii mai mulţi în casă. Când apare aşa o ofertă de o campanie şi o asociaţie nonguvernamentală, lucrurile astea stau bine în orice localitate", a precizat Liliana Carmanov, primarul satului Mileştii Mici, Ialoveni.

Campania "Renaşte Moldova" a fost lansată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweis"  în luna aprilie.

De atunci, au fost examinaţi în jur de 6.800 copii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu