"Renaşte Moldova" a ajuns la Hânceşti. Micuţii continuă să fie examinaţi gratuit de pediatri

Embed:

Mai multe şanse de tratament pentru copiii din sate. Micuţii continuă să fie examinaţi gratuit de pediatri şi alţi specialişti în cadrul campaniei "Renaşte Moldova", lansată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss". Cabinetul mobil, dotat cu echipament modern, inclusiv un ecograf, a ajuns de această dată în raionul Hânceşti.

Vizita pediatrilor i-a bucurat, în primul rând, pe părinţi. Ei spun că, deseori, sunt nevoiţi să aştepte mai multe zile pentru a se înscrie la consultaţii în spitalul raional:

"Cred că este un bine că nu toţi au timpul şi nu toţi au acces la fiecare medic, fiindcă acum cu programare, uneori, este mult timp de aşteptat".

"Vrem să vedem gâtişorul, cam nu stă drept. Abia trei luni avem. Mergem la masaj, dar oricum, nu prea îl ţine bine. Mi s-a spus că are torticolis şi vreau să văd dacă e corect".

"Am venit la cabinetul pediatric pentru sănătatea copiilor, vrem să fim siguri în viitorul nostru. Este un proiect foarte bun, bine gândit. Edelweissul renaşte Moldova".

În urma examinării, pediatrii au depistat diverse boli: "Cel mai des au fost copii cu probleme, patologii, ORL, cu amigdalite cronice, rinofaringite. În cazuri mai grave noi facem trimiteri la specialişti pediatri".

Cabinetul pediatric a ajuns, până acum, în 75 de localităţi din ţară.

"Am consultat deja peste 5.300 de copii. 10 dintre care au fost supuşi riscului de viaţă, chiar. Au fost chemate ambulanţe pe loc şi ne bucurăm. Pentru noi este este important dacă putem salva un copil de fapt, dar faptul că am putu salva 10 deja demonstrează foarte multe lucruri. Campania noastră a fost binevenită", a menţionat Lara Moraru, directorul executiv al Fundaţiei "Edelweiss".

Campanie "Renaşte Moldova", organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătății, se încheie în luna noiembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu