REMANIERI ÎN GUVERNUL ROMÂNIEI. Opt ministere de la București vor avea noi șefi

Embed:

Noi remanieri în Guvernul României. Partidul Social-Democrat a hotărât, în cadrul unei ședințe, numirea a opt noi membri ai cabinetului de la București, scrie TVR, care citează surse din cadrul PSD.

Astfel, unii dintre miniștri vor fi destituiţi, iar alții vor primi noi portofolii. 

PSD i-a demis pe miniștrii Economiei, Dezvoltării, Culturii, Tineretului și Sportului și al Comunicațiilor. În același timp, Lia Olguța Vasilescu, care ocupă în prezent fotoliul de ministru al Muncii, va pleca la Ministerul Transporturilor.

Iar ministrul Apărării, Mihai Fifor, și-a dat demisia înainte de începerea ședinței social-democraților. Potrivit Mediafax, PSD a hotărât să efectueze remanierile în urma unor evaluări politice făcute de prim-ministrul Viorica Dăncilă. 

Cabinetul Dăncilă este al treilea din România de la alegerile parlamentare din 2016. Anterior, guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură inițiată chiar de PSD,  iar guvernul Tudose și-a dat demisia după ce a pierdut susținerea politică a aceleiași formațiuni, care deține majoritatea parlamentară. Guvernul de la București este format din 25 de miniștri, plus premierul.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu