Remanieri în Guvernul Ponta. Mai mulţi miniştri urmează să fie înlocuiţi

Embed:

Premierul român, Victor Ponta, a anunţat că ministrul Justiţiei, cel de la Externe şi Interne, dar şi ministrul delegat pentru Administraţie şi cel pentru Relaţia cu Parlamentul vor fi înlocuiţi. Decizia vine după două ce doi miniştri au demisionat în această dimineaţă. Ponta susţine că acţiunile preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, au afectat funcţionarea normală a Guvernului.

"A existat o situaţie excepţională, cauzată de preşedintele suspendat Traian Băsescu. Acţiunile au afectat atât funcţionarea normală a Guvernului, cât şi voinţa suverană a poporului român. Guvernul trebuie să se adapteze noii situaţii, prin luarea unor măsuri", a declarat premierul României, Victor Ponta.

Potrivit lui Victor Ponta, România se confruntă cu probleme grave, iar situaţia economică a fost afectată de "declaraţiile iresponsabile" ale lui Traian Băsescu şi de aceea sunt necesare unele schimbări. Noua listă a oficialilor a fost propusă de Ponta în urma unei întrevederi cu preşedintele interimar al ţării Crin Antonescu care ar fi acceptat recomandările. Astfel, pentru şefia Ministerului de Externe a fost propus Titus Corlăţean, pentru Interne - Mircea Duşa, iar în fruntea Ministerului Justiţiei - judecătorul Mona Pivniceru. Mnistrul delegat pentru Administraţie ar putea deveni Radu Stroe.

În această dimineaţă, şeful de la Interne Ioan Rus şi ministrul delegat al Administraţiei Victor Paul Dobre au anunţat că demisionează. Rus a declarat că pleacă pentru că, după referendum, Traian Băsescu, dar şi Crin Antonescu au făcut presiuni politice asupra lui. Schimbările vin după ce Uniunea Social-Liberală a iniţiat procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Pe 29 iulie, în România a fost organizat un referendum la care au participat mai puţin de 50 la sută plus unu dintre alegători. Pe 31 august, Curtea Constituţională de la Bucureşti urmează să se pronunţe asupra referendumului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu