Remanieri în Guvern până în 19 decembrie! Vlad Plahotniuc a anunțat că miniștrii care nu iau în serios problemele cetățenilor vor pleca

Embed:

Miniștrii care nu iau în serios problemele cetățenilor ar putea fi remaniați până în data de 19 decembrie. Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, după şedinţa de lucru a Partidului Democrat.

"Principalele subiecte ale ședinței săptămânale a PDM au fost dedicate discutării unor rapoarte pe care deputații și miniștrii le-au adus din teritoriu, după discuțiile cu cetățenii. S-au discutat în acest sens mai multe probleme pe care aceștia le semnalează, dar s-a discutat și despre atitudinea pe care reprezentanții PDM trebuie sa o aibă pentru rezolvarea operativa a acestor probleme. 

În acest sens, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat în ședința săptămânală, că împreună cu premierul ţării au stabilit ca până la jumătatea lunii decembrie să fie finalizată evaluarea activității miniștrilor, având în vedere că pentru acea perioadă se preconizează să aibă loc o remaniere a Guvernului", a subliniat Gămurari.

Totodată, purtătorul de cuvânt al PDM a precizat că criteriul de baza al acestei evaluări este modul în care fiecare reprezentant PDM sau delegat de partid în ininstituţiile statului a reușit să își sincronizeze agenda de lucru cu problemele semnalate de cetățeni și gradul de rezolvare a acestor probleme.

"Pentru o mai mare claritate s-a insistat din nou în ședință de astăzi pe explicarea cât mai clară a așteptărilor pe care cetățenii le au de la instituțiile statului, dar și așteptările pe care PDM le are de la reprezentanții pe care i-a delegat la conducerea instituțiilor", a declarat Gămurari.

Executivul are o nouă structură, după ce legislaţia a fost modificată. Numărul ministerelor a fost redus de la 16 până la nouă. Reforma a presupus şi depolitizarea ministerelor. Adjuncții ministrului au fost înlocuiţi cu secretari de stat. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu