Remanieri de cadre la Guvern. Mai mulţi demnitari numiţi de guvernul Sandu sunt demişi şi înlocuiţi cu alte persoane

Embed:

 

A fost demis Anatolie Dănilă, comandantul Inspectoratului general de Carabinieri al MAI, conform cererii depuse. Acesta a activat doar şase luni, fiind numit în funcţie de Guvernul Sandu. În locul lui a fost desemnat Ştefan Pavlov, fost comandat al regimentului Scut, şef al SPIA.

Totodară, Guvernul a aprobat cererea de demisie a lui Mihail Ţurcan din funcţia de şef al Oficiului teritorial din Căuşeni. În locul acestuia a fost numit Mihail Rusu.

Noi şefi la APP şi ANSA 

Vladislav Cotici a fost numit şef la ANSA. Funcţia de director general al ANSA a fost vacantă din iunie curent, când Guvernul Sandu l-a demis pe Ion Sula din acest post.

În acelaşi timp, Mihai Rusu este noul director general al Agenţiei Proprietăţii Publice. Fostul şef al APP Eugeniu Moraru, care figurează într-un dosar de depăşire a atribuţiilor de serviciu, a fost numit în funcția de director al APP în vara acestui an, după ce fostul director Vladimir Baldovici a depus cererea de demisie. 

În aceeaşi şedinţă, membrii Cabinetului de Miniştri a numit câţiva secretari de stat. 

Iuliana Drăgălin a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Exconomiei şi Infrastructurii.

Serghei Golovaci a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul de Interne.

Ion Gheorghiu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei. Este sportiv de performanţă, preşedintele Federaţiei de lupte din RM, prorector la Academia de Poliţie Ştefan cel Mare.

Dorin Ambros a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Anterior a activat ca secretar de stat la Ministerul dezvoltării regionale şi Construcţiilor.

 

 

 

loading...

Lasă un comentariu