Reluarea dosarului penal pe numele lui Usatîi este legală. CÂŢI ANI de închisoare riscă penalul fugar

Embed:

Reluarea dosarului penal pe numele lui Renato Usatîi este legală. Decizia a fost luată, astăzi, de către magistraţii de la judecătoria Râşcani.

Usatîi este învinuit în cazul tentativei de omor la comandă a bancherului rus Gherman Gorbunțov. Totodată, acesta este acuzat că ar fi influienţat depoziţiile presupusului kiler. 

"Instanţa de Judecată a dispus a respinge ca neîntemeiate plângerile avocaţilor Ion Cerga şi Anatolie Istrati ca înaintate în interesele petiţionarului Renato Usatîi cu privire la anularea ordonanţei procurorului în procuratura anticorupţie, Lilian Rodei din 9 august 2013, privind clasarea procesului penal".

Renatou Usatîi a fugit la Moscova, unde se află şi astăzi. În octombrie 2016, Usatîi a fost dat în căutare internațională. Acesta este bănuit că ar fi pus la cale tentativa de omor a bancherului rus, Gherman Gorbunţov.

În martie 2012, Gorbunţov a fost atacat în plină stradă în Londra. Bancherul a scăpat cu viaţă, iar autorităţile britanice suspectează că autorul ar fi moldoveanul Vitalie Proca. Gorbunţov susţine că asasinul a acţionat la comanda penalului Renato Usatîi.

Anterior, procurorii au anunţat că Usatîi a promis 600 de mii de dolari unui intermediar, care urma să-l mituiască pe Vitalie Proca, pentru a-l determina să depună mărturii false. Dacă vina lui Usatîi va fi demonstrată, el riscă până la 20 de ani de puşcărie. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu