Religia Satanistă dă în judecată Netflix. Care este motivul

Templul Satanic, o religie oficială înregistrată în Statele Unite, cheamă Netflix în instanţă pentru 150 de milioane de dolari, prejudicii aduse prin lansarea serialului „The Chilling Adventures of Sabrina”. Motivul pentru care sataniştii îi trag la răspundere pe cei de la Netflix este simplu: a fost folosită o statuie satanistă al cărei design care se afla sub protecţia mărcii înregistrate.

Reprezentanţii Templului Satanic au depus o plângere cu trei capete de acuzare: încălcarea drepturilor de autor, utilizarea unei mărcii înregistrate fără acord şi pentru daune financiare aduse prin prezentarea religiei într-o lumină negativă. Pentru fiecare dintre acestea, Templul cere 50 de milioane de dolari.

În serial, statuia lui Bafomet, demonul cu un chip de capră şi corp de bărbat, apare în forma realizată de Templul Satanic, în care ţine în poală doi copii, design realizat şi înregistrat de această religie drept simbol oficial. Tradiţional, Bafomet era întruchipat în imagini religioase sub forma unei creaturi cu corp de femeie şi fără copii în poală.

De altfel, Templul Satanic susţine că aceasta este o religie „non-teistă”, Bafomet fiind doar un simbol al acesteia, nu un demon pe care îl slujeşte. Satanismul nu promovează răul şi nici existenţa demonilor, ci este mai degrabă o organizaţie care susţine libertatea de exprimare. În comparaţie, în serial, statuia reprezintă simbolul răului şi este asociat cu crime şi canibalism, elemente care strică imaginea Templului Satanic.

Reprezentantul Templului Satanic, Lucien Greaves s-a plâns pe Twitter de reacţia altora la acţiunile de chemare în instanţă. Acesta cere ca religia lui să fie reprezentată cu acelaşi respect pe care alte religii oficiale le primesc în filme şi alte forme de media, scrie go4it.ro

 

loading...

Lasă un comentariu