Relațiile moldo-ruse, discutate de premierul Filip şi Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin. 

În cadrul întâlnirii, cei doi au discutat despre cadrul actual al relațiilor bilaterale și evoluția acestora. Totodată, părțile au remarcat potențialul cooperării moldo-ruse pe multiple planuri: comercial-economic, social și cultural și au încurajat abordarea constructivă și pragmatică a acesteia.

O atenție aparte a fost acordată posibilității reluării exportului de fructe și legume moldovenești pe piața Federației Ruse. În acest sens, a fost menționată necesitatea unor discuții directe între instituțiile de profil din cele două țări pentru lichidarea barierelor tehnice în relațiile comerciale modo-ruse. 

Şeful Executivului a menționat interesul țării noastre pentru impulsionarea cooperării economice și creșterea schimburilor comerciale cu Federația Rusă.

În cadrul discuțiilor, a fost abordat și subiectul migrației forței de muncă și necesității asigurării protecției sociale a cetățenilor moldoveni care muncesc în Rusia.

Ambasadorul rus a transmis premierului Pavel Filip un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de 9 mai din partea omologului său din Federația Rusă, Dmitri Medvedev. În acest context, cei doi oficiali au vorbit despre acțiunile întreprinse de Guvernul Republicii Moldova pentru marcarea Zilei Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru independența Patriei, menționând importanța promovării memoriei și a faptelor veteranilor de război, precum și a consolidării societății în jurul valorilor general umane.

La finalul întrevederii, oficialii au confirmat deschiderea pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor moldo-ruse, bazate pe încredere și respect reciproc.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu