Relaţiile moldo-române, tot mai strânse. Guvernele de la Chișinău și București s-au întrunit într-o ședință comună

Întrevederea de la Piatra Neamţ a fost a treia de acest fel între membrii guvernelor României şi Republicii Moldova.

Membrii cabinetelor de miniştri au discutat şi despre măsurile întreprinse contra jocurilor periculoase de pe internet.

Pavel Filip a menţionat că instituţiile din cadrul Guvernului de la Chişinău colaborează pentru a rezolva problema. Drept exemplu este faptul că o adolescentă de 15 ani, care a vrut să se sinucidă, a fost salvată în ultima clipă de un poliţist.

Sorin Grindeanu a specificat că şi autorităţile de la Bucureşti sunt preocupate de stoparea acestui fenomen. Potrivit lui, în ţara vecină "jocul morţii" devine tot mai răspândit.

Cei doi oficiali au mai discutat despre ajutoarele din domeniul educaţiei. Şeful executivului de la Chişinău i-a mulțumit lui Sorin Grindeanu pentru cele 96 de autobuze școlare, donate Republicii Moldova, precizând că acestea sunt necesare în contextul realizării reformei din învăţământ, care prevede optimizarea instituțiilor.

Premierul de peste Prut a dat asigurări că România va susține în continuare țara noastră în parcursul său european. Oficialul a reiterat că doar integrarea în blocul comunitar va aduce stabilitatea, prosperitatea și siguranța pe care și-o doresc cetățenii noștri. În schimb, trebuie să dăm dovadă de consecvență și seriozitate.

La rândul său, Pavel Filip a precizat că Guvernul şi Parlamentul depun eforturi pentru ca Moldova să ajungă alături de România în UE.

În opinia prim-ministrului de la noi, nu există motive de îngrijorare, întrucât autorităţile vor continua proiectul privind implementarea reformelor prevăzute de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, indiferent de poziția şefului statului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu