Relaţiile dintre Germania şi SUA, ameninţate de un scandal de spionaj. AVERTISMENTUL Angelei Merkel

Embed:

Relaţiile dintre Germania şi Statele Unite ar putea fi afectate de cazul de spionaj ieşit la iveală zilele trecute. Acest lucru a fost sugerat de cancelarul Angela Merkel. Oficialul spune că informaţiile despre un agent dublu german care lucrează pentru Washington nu sunt de neglijat.

"Dacă informaţiile sunt corecte, atunci cazul este foarte serios. Dacă acuzaţiile sunt adevărate, pentru mine va fi foarte clar că acest caz contravine unei cooperări de încredere între agenţiile noastre şi parteneri", a declarat Angela Merkel.

Un agent al serviciilor secrete din Germania a fost arestat, săptămâna trecută, fiind suspectat de spionaj în favoarea Statelor Unite. Jurnaliştii de la Berlin scriu că acesta ar fi lucrat pentru Agenţia Americană pentru Securitate, acuzată că spionează comunicaţiile din întreaga lume.

Sarcina agentului german era să colecteze informaţii despre activitatea Comisiei Parlamentare care anchetează interceptarea de către americani a convorbirilor telefonice ale  cancelarului Angela Merkel.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu