Relaţiile devin tot mai încordate între Moscova şi Kiev. Ucraina protestează că i se violează spaţiul aerian

Embed:

Ucraina denunţă violarea spaţiului ei aerian de către Rusia. Ministerul ucrainean de Externe a expediat o notă de protest Moscovei, după ce aeroporturile din peninsula Crimeea au fost închise, iar zborurile dinspre Kiev au fost interzise pe aeroportul din Simferopol. Mai mult, Kievul a cerut întoarcerea imediată a elementelor implicate în acest incident la bazele lor.

Ucraina denunţă de asemenea nerespectarea acordului încheiat în 1997 între Kiev şi Moscova, care detaliază regulile potrivit cărora flota rusă de la Marea Neagră este staţionată în portul Sevastopol din Crimeea, peninsula prorusă din sudul Ucrainei. Anterior, presa ucraineană nota că cel puţin zece elicoptere militare ruse au fost observate în Crimeea, iar zeci de blindate se îndreaptă în coloană spre Simferopol.

Totodată vesti.ru informează că Peninsula Crimeea a rămas fără comunicaţii, după ce cablurile care aparţin furnizorului naţional de telefonie au fost deterioate de persoane necunoscute. Prin urmare, în peninsulă au fost oprite aproape complet telefoanele fixe, mobile, precum şi accesul la internet.

Totodată, Kremlinul a confirmat că a trimis trupe în regiunea autonomă Crimeea. Oficialii ruşi au catalogat mişcarea drept o misiune de a proteja poziţiile flotei de la Marea Neagră, însă guvernul ucrainian a denunţat o intervenţie armată. Ministerul de Externe rus a transmis că a informat guvernul de la Kiev că unităţi blindate ale bazei flotei de la Marea Neagră de lângă Sevastopol au intrat în Crimeea pentru a proteja poziţiile flotei.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu